Jumătate de țară e sub cod galben și portocaliu de furtuni până duminică seară: Vor cădea până la 70 l/mp. Caniculă la București

Jumătate de țară e sub cod galben și portocaliu de furtuni până duminică seară: Vor cădea până la 70 l/mp. Caniculă la București

Se anunță un weekend furtunos, mai ales în jumătatea de vest a țării. ANM a emis sâmbătă dimineață trei avertizări de tip cod galben și portocaliu valabile până duminică seara.

Astfel, primul cod galben a intrat în vigoare la 10:30 și este valabil până duminică la ora 6:00.

În vestul, sud-vestul, centrul, nordul țării și la munte local și temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

ADVERTISING

Codul portocaliu intră în vigoare la ora 12:00 și expiră duminică la ora 6:00 dimineața.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și al Olteniei, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.

harta-cod-portocaliu-furtuni
Foto: ANM

Al doilea cod galben intră în vigoare duminică dimineața la ora 6:00 și ține până seara la ora 23:00.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

 În Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, nordul Oltenieiși al Carpaților Orientali temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp, transmite ANM.

harta-cod-galben-de-furtuni
Foto: ANM

Peisaj de iarnă în iulie la Gura Humorului. Imagini incredibile (Foto&Video)

Caniculă la București

Meteorologii subliniază că în regiunile estice și sud-estice vremea va fi călduroasă, disconfortul termic ridicat și pe arii restrânse, indicele de confort temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

ADVERTISING

ANM anunță și pentru Capitală disconfort termic accentuat, cu maxime de 34 de grade.

Potrivit unei prognoze speciale pentru București, pentru intervalul sâmbătă ora 10:30 - duminică ora 23:00, vremea va fi predominant frumoasă, dar călduroasă în orele amiezilor, când disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32...34 de grade, iar cea minimă de 17...19 grade.

Iată cum va fi vremea până pe 2 august


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇