Informare meteo și cod galben de ploi torențiale și vijelii (Harta)

Informare meteo și cod galben de ploi torențiale și vijelii (Harta)

Se anunţă un weekend vijelios pentru vestul ţării. ANM a emis o informare meteo de vreme rea şi un cod galben de ploi torenţiale, cu descărcări electrice şi chiar grindină.

Informarea meteo este valabilă în intervalul sâmbătă, 1 iulie, ora 18 – duminică, 2 iulie, ora 23.

Vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină şi local intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h.

"Astfel de manifestări se vor semnala în seara zilei de sâmbătă (01 iulie) şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (01/02 iulie) în regiunile vestice şi sud-vestice, iar duminică (02 iulie) îndeosebi la deal şi munte, precum şi în sud-est. Local se vor acumula cantităţi de apă de 15...25 l/mp şi izolat peste 30 l/mp”, potrivit ANM.

ADVERTISING

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil în intervalul sâmbătă, 1 iulie, ora 18 – duminică, 2 iulie, ora 6.

”În Banat, sudul Crişanei şi Oltenia, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...70 km/h), pe arii restrânse vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp”, este prognoza specialiştilor.

image
Foto: ANM

Cum va fi vremea la Bucureşti

În Capitală, vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică de 31…33 de grade și o minimă de 15…17 grade.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cu precădere în după-amiaza zilei de duminică vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇