Încă un cod galben de averse, vijelii și grindină. Vremea rea ține până duminică seara

Încă un cod galben de averse, vijelii și grindină. Vremea rea ține până duminică seara

Ziua și ploaia. Cam așa arată începutul de vară din acest an. Meteorologii au început să emită zilnic câte o atenționare cod galben, astfel că ea nu lipsește nici azi.

Este valabilă între orele 12:00 și 23:00 în Oltenia, Maramureș, nordul Moldovei, local în Muntenia și în Transilvania, precum și în zonele de munte.

În aceste zone vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

harta-cod-galben
Foto: INMH

A fost prelungită și informarea meteo de vreme rea, valabilă pentru toată țara. Dacă inițial meteorologii au spus că expiră vineri seara, acum ea este valabilă până duminică, la ora 23:00.

ADVERTISING

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala în zilele de joi, vineri și sâmbătă, îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

ADVERTISING

Prognoza specială pentru Bucureşti

Meteorologii au actualizat, joi, prognoza specială emisă pentru Bucureşti. Până duminică, după-amiezele vor fi ploioase. Temperaturile scad de la 27 de grade la 23.

În intervalul joi - duminică, mai ales în cursul după-amiezelor, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 5...10 l/mp și izolat posibil peste 15...20 l/mp.

ADVERTISING

Temperaturile maxime vor fi în general de 25...27 de grade, iar cele minime de 13...16 grade.

Duminică (13 iunie), valorile termice vor fi în scădere, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade.

Citește și: Şi tot plouă, şi tot plouă – prognoza meteo pe două săptămâni


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇