E vară, dar nu scăpăm de vremea rea până vineri. Cod galben de averse, vijelii și grindină

E vară, dar nu scăpăm de vremea rea până vineri. Cod galben de averse, vijelii și grindină

Ploile continuă să ne dea bătăi de cap. Meteorologii au emis o atenționare de tip cod galben, valabilă azi de la ora 11:00 și până la ora 21:00.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și Orientali, Oltenia, vestul și nordul Munteniei și estul Transilvaniei vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Foto: INMH

Totodată, a fost emisă o informare meteo valabilă pentru toată țara de azi de la ora 11:00 și până vineri la ora 23:00.

Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Citește și: Şi tot plouă, şi tot plouă – prognoza meteo pe două săptămâni


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!