De la maxime negative, vom ajunge la 12 grade, dar nu pentru mult timp - prognoza meteo pe două săptămâni

De la maxime negative, vom ajunge la 12 grade, dar nu pentru mult timp - prognoza meteo pe două săptămâni

În următoarele zile, nopțile și diminețile vor fi geroase în majoritatea țării, dar apoi se încălzește și ajungem la maxime de 12-13 grade Celsius.

În unele zone va fi mai cald decât în mod normal pentru această perioadă din an, arată prognoza meteo pentru perioada 18 – 31 ianuarie.

Iată situația pe regiuni:

Banat

Primele zile ale săptămânii vin cu vreme deosebit de rece: temperaturile maxime ajung la -3 grade, iar cele minime la -9. Apoi, se încălzește mai mult decât ar fi normal pentru această perioadă din an, iar în 21 - 23 ianuarie, temperaturile maxime ajung la 11 - 12 grade Celsius, iar cele minime la 4 - 5 grade. Ulterior, mai scad temperaturile, iar maximele se vor încadra între 6 - 8 grade Celsius.

ADVERTISING

Probabilitatea pentru precipitații va deveni semnificativă după data de 23 ianuarie.

Crișana

Vremea se va încălzi după primele zile ale intervalului de prognoză, astfel încât temperaturile maxime vor crește de la -4 grade Celsius la 11 - 12 grade pe 22 - 23 ianuarie. În cea de a doua săptămână de prognoză se răcește ușor, iar maximele se vor situa între 4 - 6 grade Celsius în intervalul 24 - 31 ianuarie.

Regimul termic nocturn va avea o evoluție similară. În primele zile ale acestei săptămâni valoarea medie a temperaturilor va ajunge la -11...-10 spre dimineață, când vremea va fi local geroasă. Apoi, se încâlzește până la 4 - 5 grade.

ADVERTISING

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată pe 19 și 20 ianuarie. După data de 22, acestea se vor semnala zilnic.

Transilvania

Primele zile ale intervalului vor fi deosebit de reci, vremea fiind local geroasă, mai ales în cursul nopților și al dimineților, când se vor înregistra valori medii ale temperaturilor minime de -18...-14 grade.

Apoi vremea se va încălzi, iar în jur de 24 ianuarie, media minimelor va fi de 0...1 grad. Ziua, temperaturile maxime ajung la -5 grade în primele zile ale acestei săptămâni, apoi se încălzește ți vor fi în jur de 8 grade Celsius.

Precipitații slabe și pe arii restrânse se vor semnala în jurul datei de 19 ianuarie.

ADVERTISING

Maramureș

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopților și al dimineților la începutul primei săptămâni de prognoză. Temperaturile maxime vor fi de -8...-7 grade, iar cele minime de -14...-12 grade.

Apoi va avea loc o încălzire treptată: temperaturile maxime vor ajunge la 8 grade, iar minimele nocturne la 2 grade. După 25 ianuarie, se răcește din nou.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în jurul datei de 19 ianuarie și după 23 ianuarie.

Moldova

La începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea. Până sâmbătă, valorile termice vor crește semnificativ. Maximele vor crește de la medii de -8...-6 grade, la medii în jurul a 10 grade, iar cele minime, de la medii de -16...-14 grade, la medii de 1...2 grade. Apoi, se răcește ușor până la finalul intervalului.

La început, vor fi ninsori slabe, izolate. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după 23 ianuarie.

Dobrogea

În primele zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Însă, până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor fi în creștere semnificativă.

Temperaturile diurne vor crește de la medii de -3...-2 grade, la medii în jurul a 13 grade. Cele nocturne vor crește de la medii de -10...-8 grade, la medii de 6...7 grade.

La începutul intervalului, doar trecător va mai ninge slab.

Muntenia

Inițial, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea. Apoi, se încălzește până în data de 23 ianuarie. Maximele termice vor crește de la medii de -2...-1 grad, la medii de 10...11 grade, iar cele minime, de la medii de -11...-10 grade, la medii de 3...4 grade. Apoi, temperaturile scad ușor până la maxime de 4 - 5 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

Oltenia

La începutul primei săptămâni, vremea va fi deosebit de rece, pe arii restrânse geroasă dimineața și noaptea. Apoi, trendul este același: se încălzește până în jurul datei de 22 ianuarie.

Temperaturile maxime vor crește de la medii de -1...0 grade, la medii în jurul a 9 grade, iar minimele, de la medii de -11...-10 grade, la medii de 2...3 grade. După această dată, se răcește ușor.

Probabilitatea pentru precipitații crește după 23 ianuarie.

La munte

Și la munte vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea, înainte de a se încălzi până în data de 23 ianuarie. Media maximelor va crește de la -12...-10 grade, la 3...4 grade, iar a minimelor, de la -18...-16 grade, la -2...-1 grad.

În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată.

În prima parte a intervalului vor mai fi ninsori slabe, pe arii restrânse. Apoi, probabilitatea pentru precipitații crește după data de 23 ianuarie.

Prognoza meteo în săptămâna 18–24 ianuarie: Trecem rapid de la iarnă la primăvară


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇