Meteo: Cum va fi vremea în săptămâna 2–8 noiembrie

Meteo: Cum va fi vremea în săptămâna 2–8 noiembrie

Prima săptămână din noiembrie vine cu temperaturi care vor caracteriza o vreme mai caldă decât normalul perioadei, asta până spre weekend, când ajungem la valori apropiate de normal.

Cu toate acestea, vor fi zile când valorile minime vor coborî în multe zone spre pragul de îngheț, iar ceața și bruma vor face și ele parte din fenomenele meteo de care vom avea parte.

Vremea de luni, 2 noiembrie

– Minimele nopții pleacă de la valori de –2, –3 grade în zonele montane, –0 spre 2 grade prin depresiunile transilvane, nordul Munteniei, zonele deluroase ale Moldovei. În restul Munteniei, Moldova, Dobrogea (sudul regiunii), minimele vor atinge 2- 4 grade, mult mai cald (7 – 8 grade) urmând să avem prin Banat, Crișana, nord-vestul Maramureșului și nordul Dobrogei.

ADVERTISING

Maximele zilei pleacă de la valori de 6 – 8 grade în zonele montane (cu 3 – 5 grade pe creste), 10 – 12 grade prin Moldova, Transilvania, Maramureș, Crișana. În Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea avem cele mai ridicate valori ale zilei, 13 – 15 grade.

Ploi slabe sunt așteptate prin Banat, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei și zonele montane.

Vremea de marți, 3 noiembrie

– Noaptea aduce minime de la 6 spre 8, 9 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția Banatului și Crișanei, unde urcăm la valori de 10 – 12 grade, iar în zonele montane vorbim de valori de la 3 spre 5, 6 grade.

ADVERTISING

În Banat, Crișana, SV Olteniei maximele ating chiar valori de 16 – 18 grade, în timp ce în restul țării rămânem cu 10 – 12, 13 grade, valori mai scăzute urmând să avem în zonele montane și prin nordul, estul Moldovei (7 – 9 grade). În sudul extrem al Munteniei și Olteniei vorbim de temperaturi diurne de 14 – 15 grade.

Despre precipitații vorbim în bună parte din țară, cu excepția Banatului și Crișanei. Cantități de 10 – 15 l/mp se pot atinge prin Moldova și zonele montane.

Vremea de miercuri, 4 noiembrie

– Noaptea aduce minime cuprinse între 8 – 10, 11 grade în cea mai mare parte a țării, cu excepția zonelor montane, estul extrem al Moldovei, nordul Olteniei, unde nu trecem de 4 – 6 grade.

ADVERTISING

Valorile maxime urcă spre 16 – 17 grade prin Banat, Crișana, respectiv 14 – 15 grade prin Maramureș, Transilvania, Muntenia, Oltenia, sudul Moldovei și Dobrogea. În Moldova, estul Olteniei și al Munteniei vorbim de temperaturi diurne care ajung la 12- 13 grade, cu 8 – 10 grade în zonele montane (7 – 8 grade pe creste).

Ploi slabe avem prin zonele montane, prin Muntenia, estul Dobrogei, vestul extrem al Banatului.

Vremea de joi, 5 noiembrie

– Minimele rămân ridicate prin Banat, Crișana, Maramureș, SV Olteniei, unde ajungem la 11 – 12 grade, în timp ce prin Transilvania, Dobrogea, NV Munteniei vorbim de minime de 8 – 9 grade. Cele mai scăzute valori nocturne le vom avea prin Moldova, estul Munteniei, cu ale lor 4 – 6 grade, iar în zonele montane vorbim de valori de la 1 – 3 grade.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în cea mai mare parte a țării, între 13 – 15 grade, cu valori de 9 – 10 grade prin nordul Moldovei, al Transilvaniei, Maramureș, iar prin Crișana se vor atinge 11 –1 2 grade. Maximele din zonele montane nu trec de 6 – 7 grade, cu 2 – 4 grade pe creste.

Precipitațiile sunt prezente mai ales prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane și nordul Moldovei, zone unde se pot acumula de la 5 spre 10 l/mp.

Vremea de vineri, 6 noiembrie

– Minimele ajung la valori de 9 – 11 grade prin Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, în timp ce în restul zonelor nu trec de 2 – 4, 5 grade, cu valori de 1 –3 grade în zonele montane și chiar de –2, –3 grade prin zona nordică a Orientalilor.

Maximele nu mai trec de 12 – 13 grade decât prin Oltenia, estul Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea, în restul țării vorbim de valori de la 9 spre 11 grade, cu 6 – 7 grade în zonele montane, respectiv 3 – 4 grade pe creste.

Precipitații slabe sunt posibile prin sudul Transilvaniei, Oltenia, nordul Munteniei, Meridionali.

Vremea de sâmbătă, 7 noiembrie

– Maximele se vor situa la valori de 10 – 12 grade, ușor mai crescute, spre 14 – 15 grade prin Oltenia, SV Munteniei, în timp ce în zonele montane vorbim de valori de 6 – 8 grade.

Precipitațiile lipsesc din peisajul zilei.

Vremea de duminică, 8 noiembrie

– Nicio schimbare în ceea ce privește registrul termic, vorbim de valori tot de la 10 spre 12, 13 grade, cu 6 – 8 grade în zonele montane.

Încheiem weekendul și săptămâna tot fără precipitații.

Vorbim de o săptămână deficitară din punct de vedere al precipitațiilor, cantitățile acumulate din ploile slabe care vor veni nu vor trece de un 5 – 10 l/mp și asta doar pe arii restrânse din Moldova.

Material realizat de Prognoze Meteo:

Facebook.com/PrognozeMeteo
Instagram.com/PrognozeMeteo
Puteți susține financiar acest proiect pe: Patreon.com/PrognozeMeteo.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇