Coduri galbene și portocalii de ploi în mai bine de jumătate de țară

Coduri galbene și portocalii de ploi în mai bine de jumătate de țară

Weekendul aduce ploi în mai bine de jumătate de țară. Meteorologii au emis două avertizări: una de cod portocaliu și alta cod galben.

14 județe vor fi sub cod portocaliu. Este vorba despre: Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Harghita, Covasna, Brașov și porțiuni din județe Bistrița-Năsăud, Mureș, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș.

În aceste zone vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

ADVERTISING

Avertizarea este în vigoare până sâmbătă la ora 23.00.

Codul galben vizează 18 județe: Maramureș, Cluj, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Teleorman, precum și porțiuni din județe Argeș, Timiș, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud și Mureș.

Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

ADVERTISING

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi spre seară și noaptea și în restul Munteniei.

Avertizarea este valabilă până duminică la ora 10.00.

image-64

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇