Cod portocaliu de furtună în București, în această seară. Cod roșu și portocaliu în Ilfov, Prahova și Dâmbovița

Cod portocaliu de furtună în București, în această seară. Cod roșu și portocaliu în Ilfov, Prahova și Dâmbovița

Meteorologii eu emis, duminică după-amiază, un cod portocaliu de furtună pentru București, precum și un cod roșu de ploi și vijelii și unul portocaliu, valabile pentru localități din județele Ilfov, Prahova și Dâmbovița.

Codul portocaliu pentru București este valabil de la ora 19:10 până la ora 20:30. Se vor semnala: vijelie, rafale de peste 60…65 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni, averse torențiale – cu precădere în jumătatea de vest a orașului.

ADVERTISING

La ora 18:55, a fost primită și o avertizare RO-ALERT de vreme severă pentru Capitală. La ora 19:00 a început meciul Austria - Macedonia de Nord, de la EURO 2020, primul care va avea loc în țara noastră. Acoperișul Arenei Naționale nu va fi tras, potrivit FRF, deși sâmbătă gazonul a fost inundat, de la o ploaie similară.

Totodată, de la ora 18:20 la ora 19:10, este în vigoare un cod roșu de furtuni. Se vor semnala vijelie puternică, cu rafale de peste 80...90 km/h, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor depăși 35..40 l/mp, în următoarele localități:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Județul Prahova: Poienarii Burchii, Șirna;
Județul Ilfov: Buftea;
Județul Dâmboviţa: Cornești, Răcari, Crevedia, Cojasca, Ciocănești, Tărtășești, Finta, Conțești, Niculești, Butimanu, Cornățelu, Bilciurești.

De asemenea, de la ora 18:10 la ora 19:10, este în vigoare un cod portocaliu de furtuni. Se vor semnala averse torenţiale ce vor depăși 35...40 l/mp, grindină de medii dimensiuni, vijelie, frecvente descărcări electrice, în următoarele localități:

Județul Prahova: Poienarii Burchii, Șirna, Mănești, Cocorăștii Colț, Tinosu;
Județul Giurgiu: Ulmi, Cosoba;
Județul Ilfov: Buftea, Periș;
Județul Dâmboviţa: Cornești, Băleni, Răcari, Bucșani, Crevedia, Cojasca, Lungulețu, Ciocănești, Comișani, Tărtășești, Finta, Conțești, Niculești, Brezoaele, Poiana, Dobra, Vlădeni, Butimanu, Slobozia Moară, Cornățelu, Bilciurești.

ADVERTISING

UPDATE 19:30 - de la ora 19:10 la ora 20:30, este în vigoare un cod portocaliu de furtuni. Se vor semnala vijelie, rafale de peste 60...70 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni, averse torențiale, în următoarele localități:

Județul Giurgiu: Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Roata de Jos, Ulmi, Mihăilești, Ghimpați, Bolintin-Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucșani, Letca Nouă, Grădinari, Joița, Clejani, Mârșa, Iepurești, Săbăreni, Bulbucata;
Județul Ilfov: Măgurele, Bragadiru, Domnești, Clinceni, Mogoșoaia, Ciorogârla, Cornetu, Dragomirești-Vale;
Județul Teleorman: Videle, Blejești, Mereni, Gratia, Sârbeni, Purani, Crevenicu;
Județul Dâmboviţa: Potlogi, Corbii Mari, Lungulețu, Odobești, Uliești.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇