Cod galben și portocaliu de vreme rea. Rafale de 90 km/h și ploi abundente

Cod galben și portocaliu de vreme rea. Rafale de 90 km/h și ploi abundente

ANM a actualizat, marţi dimineaţă, informarea de vreme rea emisă ieri şi a transmis două noi avertizări, de tip cod galben şi portocaliu, care anunţă vânt de 90 km/h şi ploi abundente, chiar şi de peste 60 l/mp.

Informarea de vreme rea vizează toată ţara şi este valabilă până joi, 12 ianuarie, la ora 10.

Vor fi precipitații moderate cantitativ, la început în vestul, centrul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte zone, iar din noaptea de miercuri spre joi, aria acestora va fi în restrângere spre regiunile estice și sud-estice.

ADVERTISING

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief, mixte în Carpații Occidentali, estul Transilvaniei și Moldova și predominant ninsori în restul zonei montane, unde se va depune strat de zăpadă. Izolat vor fi depuneri de polei.

Codul galben este valabil de la ora ora 16 până miercuri seara, la ora 22.

În intervalul menționat în nordul Olteniei, local în Muntenia, precum și în sud-vestul Moldovei, va ploua foarte tare. Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, în Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1.000 m, va ninge abundent și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70...90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Codul portocaliu este valabil de la ora 18 până miercuri seara, la ora 22. Acest cod vizează județele Prahova, Buzău, Vrancea și în zona montană din județul Dâmbovița, unde vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare se vor înregistra cantități de peste 50...60 l/mp.

image-6
Foto: ANM

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇