Cod galben în 28 de județe: Vor fi ploi torențiale, vijelii și grindină

Cod galben în 28 de județe: Vor fi ploi torențiale, vijelii și grindină

Meteorologii au emis o nouă atenționare de tip cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, valabilă pentru 28 de județe.

Avertizarea a intrat în vigoare joi la ora 10:30 și expiră la ora 23:00.

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Botoșani, Bacău, Vrancea și Buzău.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.

Foto: INMH

A fost emisă și o informare meteo pentru toată țara

De asemenea, meteorologii au emis și o atenționare de vreme rea pentru toată țara, valabilă de vineri, ora 12:00, până sâmbătă, ora 10:00.

În intervalul menționat, la deal și la munte, precum și în centrul teritoriului, apoi și în vest și sud-vest, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇