Cod galben de vânt puternic în mai multe regiuni, viscol la munte. În București vor fi 9 grade

Cod galben de vânt puternic în mai multe regiuni, viscol la munte. În București vor fi 9 grade

Meteorologii au emis două avertizări de tip cod galben de vânt puternic pentru mai multe zone din țară. La munte va fi viscol, iar vizibilitatea redusă.

Prima avertizare este valabilă azi, între orele 10.00 și 22.00. Vor fi intensificări ale vântului în Banat, sudul Crișanei și al Transilvaniei și viscol la munte, potrivit ANM.

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu și Brașov, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.

La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

image-9
Foto: ANM

A doua avertizare este valabilă de azi de la ora 22.00, până mâine la ora 22.00. Potrivit meteorologilor, vor fi intensificări ale vântului în Moldova, local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea. În Carpații Meridionali și de Curbură va fi viscol.

ADVERTISING

Astfel, în Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă.

image-10
Foto: ANM

9 grade în Capitală

În București ziua de joi se anunță însorită și caldă pentru ianuarie. Temperaturile maxime vor atinge 9 grade.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat în Capitală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La noapte, minima va coborî la -1…1 grad.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇