Cod galben de ploi torențiale și vijelii în mai mult de jumătate din țară

Cod galben de ploi torențiale și vijelii în mai mult de jumătate din țară

Ploile revin azi în peste jumătate din țară, fiind însoțite de vijelii și descărcări electrice. Meteorologii au emsi o avertizare cod galben, valabilă între orele 12.00 și 22.00, pentru 25 de judeţe.

Așadar, în zona montană, în cea mai mare parte a Olteniei și local în Muntenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii şi grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40 l/mp.

ADVERTISING

Județele vizate sunt Bihor, Cluj, Alba, Arad, Timiș, Hunedoara, Sibiu, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Bacău, Harghita, Mureș, Neamț, Suceava și Bistrița Năsăud.

Foto: ANM

Și în București pe parcursul zilei vor fi înnorări, iar din a doua parte a zilei perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 5…8 l/mp și izolat peste 10 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇