Cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt puternic în 28 de județe

Cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt puternic în 28 de județe

Meteorologii au emis joi o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată valabilă între orele 12.00 și 23.00, în 28 de județe din țară și București.

Potrivit ANM, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice și averse torențiale în Oltenia, dealurile Banatului, Crișanei, în Transilvania, Muntenia, Moldova și Dobrogea.

Va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

ADVERTISING

Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 50…70 km/h și vijelii se vor semnala mai ales în estul și sud-estul teritoriului.

Sunt vizate județele Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Covasna, Vrancea, Galați, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Giurgiu, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Timiș, Caraș-Severin, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Dolj.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

image-176

Ploi și vânt în Capitală

În București, joi după-amiaza vor fi ploi de scurtă durată, iar vântul va bate cu 50-60 km/h.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și în orele serii când vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 50-60 km/h.

Vremea va fi însă caldă, astfel că temperatura maximă va fi de 27-28 de grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇