Caniculă și ploi de vară - prognoza meteo pe două săptămâni

Caniculă și ploi de vară - prognoza meteo pe două săptămâni

Va fi foarte cald, dar nu scăpăm nici de ploile furtunoase de vară, anunță ANM în estimările de prognoză pentru următoarele două săptămâni.

Regimul termic va fi caracterizat prin valori apropiate de caniculă, mai ales în zonele sudice, sud-estice, vestice şi sud-vestice, dar, pe de altă parte, nu vor lipsi ploile cu caracter de aversă atât spre finalul acestei luni, cât şi în primele zile din august, reiese din prognoza meteo pentru intervalul 27 iulie – 9 august.

În Banat, vremea se va încălzi până în data de 29 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 33 de grade. În intervalul 30 iulie – 1 august va fi o răcire de aproximativ trei grade Celsius, apoi maximele termice vor creşte din nou, spre 31 de grade, în medie, pe 3 august.

În continuare, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va fi de 30 - 31 de grade.

ADVERTISING

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 iulie, precum şi în intervalele 30 - 31 iulie şi 4 - 7 august.

În Crişana, vremea va deveni mai caldă în următoarele trei zile, când media maximelor termice se va situa în jurul a 32 de grade. Ulterior, în perioada 30 iulie - 1 august, se va înregistra o răcire de până la trei grade, după care maximele termice vor creşte din nou, spre 30 de grade, în medie, pe 3 august.

În continuare, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va oscila uşor în jurul a 29 de grade.

Averse sunt prognozate pe data de 27 iulie, precum şi în intervalele 30 - 31 iulie şi 4 - 8 august.

Citește și:

Arctica: Record absolut de căldură în arhipelagul norvegian Svalbard

Peisaj de iarnă în iulie la Gura Humorului. Imagini incredibile (Foto&Video)

În Transilvania, procesul de încălzire a vremii va conduce, pe 29 şi 30 iulie, la o medie a maximelor termice în jurul a 31 de grade. În intervalul 31 iulie - 1 august vremea se va răci, apoi maximele termice vor creşte din nou, spre 29 de grade, în medie, pe 3 şi 4 august.

ADVERTISING

În continuare, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va oscila uşor în jurul a 28 de grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 iulie şi în intervalele 30 iulie - 1 august şi 4 - 8 august.

În Maramureş, vremea se va încălzi până în data de 29 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 31 de grade. În intervalul 30 iulie - 1 august va fi o răcire de aproximativ patru grade Celsius, iar ulterior maximele termice vor creşte din nou, spre 28 de grade, în medie, pe 3 august.

În continuare, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va fi de 27 - 28 de grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în 27 iulie, în intervalul 30 - 31 iulie, precum şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

În Moldova, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară până în data de 29 iulie, când media maximelor termice va fi în creştere de la 32 la 34 de grade. În intervalul 30 iulie - 1 august se va înregistra o răcire semnificativă, spre 26 de grade, apoi maximele termice vor creşte din nou, la 30 - 31 de grade, în medie, pe 3 august.

ADVERTISING

În continuare, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va oscila uşor în jurul a 31 de grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 30 iulie - 1 august şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

În Dobrogea, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară până în data de 30 iulie, când media maximelor termice va creşte de la 31 la 33 de grade. În intervalul 31 iulie -1 august va fi o răcire semnificativă spre media de 28 de grade, apoi maximele termice vor creşte din nou, spre 29...30 de grade, în medie, pe 3 şi 4 august.

În continuare, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va oscila uşor în jurul a 30 de grade.

Condiţii de apariţie a averselor sunt prognozate doar în intervalul 31 iulie - 1 august.

În Muntenia, vremea va fi caniculară, local, până în data de 30 iulie, când media maximelor termice va fi în creştere de la 32 la 35 de grade. În intervalul 31 iulie - 2 august va fi o răcire spre media de 30 de grade, apoi maximele termice vor creşte din nou, spre 33 de grade, în medie, pe 4 august.

În continuare, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va oscila uşor în jurul a 32 de grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în intervalul 31 iulie - 1 august şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

În Oltenia, vremea se anunţă călduroasă, local caniculară până în data de 30 iulie, când media maximelor termice va creşte de la 30 la 35 de grade. În intervalul 31 iulie - 2 august, se va consemna o răcire spre 30 de grade, după care maximele termice vor creşte din nou, până la 32 de grade, în medie, pe 4 august.

În continuare, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, media temperaturilor maxime va oscila uşor în jurul a 31 de grade.

Averse sunt prognozate pe data de 27 iulie, în intervalul 31 iulie - 1 august precum şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

La munte, în prima săptămână, media maximelor termice se va situa între 17 şi 20 de grade, mai ridicată, în jur de 22 de grade, pe 29 şi 30 iulie, iar a minimelor va fi cuprinsă între 9 şi 13 grade.

În cea de-a doua săptămână, temperaturile maxime se vor menţine, în medie, în jurul a 19 - 20 de grade.

Vor fi posibile averse în fiecare zi ale intervalului de prognoză, cu o probabilitate mai ridicată pentru cantităţi local mai însemnate în intervalele 27 - 28 iulie, 30 iulie - 1 august, dar şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇