Căldura sufocantă rămâne la București și în sudul țării - 4 coduri de caniculă

Căldura sufocantă rămâne la București și în sudul țării - 4 coduri de caniculă

Valul de căldură sufocantă nu se lasă şi continuă să afecteze partea de sud-est a ţării joi şi vineri.

Avem în continuare cod portocaliu la Bucureşti, dar şi alte judeţe din jurul Capitalei.

ANM a emis joi dimineaţă 4 alerte meteo.

Canicula de joi

Codul galben de caniculă de joi este valabil în sudul și estul Olteniei, nordul Munteniei și cea mai mare parte a Dobrogei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade.

În plus, ANM precizează că, pe parcursul zilei de joi, vântul va avea temporar intensificări în est, sud-est și extremitatea de sud-vest a țării.

ADVERTISING

Codul portocaliu de caniculă de joi arată că valul de căldură va persista pentru a zecea zi consecutiv, în cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Dobrogei.

Temperaturile maxime vor fi de 35...38 de grade la umbră, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 18 și 21 de grade.

image-24
Foto: ANM

Canicula se restrânge vineri

Mare parte din ţară este verde pe harta meteo de vineri, dar în sudul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și în Dobrogea continentală va fi tot caniculă de cod galben.

ADVERTISING

Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 17 și 21 de grade.

Codul portocaliu de vineri rămâne valabil pentru a unsprezecea zi consecutiv în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în București. Aici temperaturile maxime vor fi de 36...37 de grade, iar minimele de 20...21 de grade.

image-25
Foto: ANM

ANM atenţionează că în următoarele zile, adică în weekend, valul de căldură se va extinde în aproape toată țara.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇