Cod galben de vânt puternic și ninsori în 13 județe. Strat de zăpadă de 20 de centimetri

Cod galben de vânt puternic și ninsori în 13 județe. Strat de zăpadă de 20 de centimetri

Meteorologii au prelungit Codul portocaliu de viscol pentru zona de munte a judeţului Cluj până la ora 15:00 şi au emis o serie de atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic în 13 judeţe din regiunea Transilvaniei şi a Moldovei.

De asemenea, au emis și un Cod galben de ninsori însemnate cantitativ, cu depunerea unui strat de zăpadă consistent – până la 20 de centimetri. De sâmbătă seară începe să ningă în Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț, iar de duminică toată jumătatea nordică a României va fi acoperită de zăpadă.

ADVERTISING

Vânt puternic în 13 județe

ANM a emis noi atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabile în următoarele ore, în zone din 13 judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la ora 23:00, în zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ, la altitudini de peste 1,800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 90 - 100 km/h.

De asemenea, până la ora 20:00, în zone şi localităţi din judeţele Tulcea, Alba, Braşov, Mureş, Harghita, Sibiu, Bacău, Galaţi, Vrancea şi Vaslui vântul va depăşi la rafală 55 - 60 km/h. Până la ora 19:00 vor fi fenomene similare şi în zona joasă a judeţului Buzău.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cod galben de ninsoare

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis și două coduri galbene de ninsori abundente. Primul intră în vigoare sâmbătă, de la ora 23:00 și vizează județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț. Vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10…12 cm. În acest interval, în Banat, Crișana, Maramureș și restul Transilvaniei vor fi precipitații mixte, moderate cantitativ. În regiunile sudice și sud-estice, temporar va ploua, iar în după-amiaza și seara zilei de duminică (26 februarie), ploile vor avea caracter de aversă și pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice.

image-51

Al doilea cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent, intră în vigoare de duminică, ora 18:00, și este valabil până luni, 27 februarie, ora 15:00, și vizează toată jumătatea nordică a României.

ADVERTISING

În Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm.

image-52

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇