ANM vine cu noi alerte: Sunt coduri de caniculă şi furtuni, inclusiv la Bucureşti

ANM vine cu noi alerte: Sunt coduri de caniculă şi furtuni, inclusiv la Bucureşti

Meteorologii au actualizat avertizările de tip cod galben și portocaliu de caniculă și furtuni.

Astfel, avertizarea cod galben de furtună este valabilă până vineri, la ora 06:00. În intervalul menționat, în Oltenia, local în Muntenia, sudul Moldovei și al Banatului, sudul și estul Transilvaniei și nordul Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. Local, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

ADVERTISING

Și avertizarea de tip cod portocaliu de furtună care ar fi trebuit să expire azi la ora 22:00 a fost prelungită cu o oră, până la 23:00.

În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…60 l/mp.

image-42
Foto: ANM

Iar atenționarea de tip cod galben pentru canciculă va fi valabilă și azi, și mâine. Valul de căldură se va menține în vestul și local în sudul țării.

Disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, îndeosebi în după-amiaza zilei de vineri. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

image-43
Foto: ANM

Căldură și furtuni în București

În București, în după-amiaza și seara zilei de joi, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperaturile maxime vor fi de 32…34 de grade, iar temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Totodată, valul de căldură va persista, iar cu precădere în după-amiaza zilei de vineri, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură - umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇