ANM a emis coduri galben și portocaliu de ploi. Zonele vizate

ANM a emis coduri galben și portocaliu de ploi. Zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu și Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate, valabil în 20 iulie, între orele 12:00 și 21:00.

Potrivit meteorologilor, codul portocaliu vizează vestul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul și nord-estul Munteniei, precum și estul și sud-estul Transilvaniei.

Aici instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

ADVERTISING

Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp.

În intervalul menționat, meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în Maramureș și local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină.

ADVERTISING

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

harta-1.svg.php_-1
Sursa foto: ANM

Instabilitatea atmosferică va continua să afecteze întreaga țară

În intervalul 21 iulie, ora 12:00 – 22 iulie, ora 10:00, în regiunile nordice, centrale și în zona de munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină.

ADVERTISING

Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 30...35 l/mp.

harta-2.svg.php_-2
Sursa foto: ANM

Citește și:

Cod galben de furtună în Bucureşti, duminică seara


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇