Voluntarii au scos 4,2 tone de gunoi din lacul Bicaz, rezervație naturală protejată

Voluntarii au scos 4,2 tone de gunoi din lacul Bicaz, rezervație naturală protejată

Șaptezeci de voluntari de toate vârstele au strâns 4,2 tone de deșeuri în cadrul acțiunii de igienizare „Împreună curățăm lacul Izvorul Muntelui” organizată în parteneriat de Asociația MaiMultVerde, Asociația Bicazul Nostru și Asociația ECO Piatra Teiului sâmbătă, 18 septembrie. 

Ecologizarea s-a desfășurat în punctele critice ale malurilor din jurul lacului Izvorul Muntelui (cunoscut ca lacul Bicaz) - Potoci, Ruginești, Baicu, Secu.

Foto: Asociația Mai Mult Verde

Lacul Izvorul Muntelui, zonă declarată rezervație naturală acvatică, este cunoscut ca o zonă turistică foarte atractivă, dar și ca loc unde se acumulează adesea cantități uriașe de deșeuri. 

4,2 tone reprezintă, de altfel, cantitatea estimată de deșeuri care sunt transportate zilnic pe Dunăre spre Marea Neagră. 

Acțiunea de ecologizare este o componentă a proiectului „Bicazul cu apele curate”, inclus în programul național „Cu Apele Curate”, susținut de Lidl România, ce urmărește reducerea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi. 

Foto: Asociația Mai Mult Verde

Ulterior, în cadrul acestui proiect vom implementa o serie de modele de bună practică pentru prevenirea poluării cu plastic a apelor a Lacului Izvorul Muntelui - de la campanii de informare și evenimente comunitare, până la testarea și folosirea unor soluții tehnologice.  

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇