350 de voluntari au strâns 6,5 tone de deșeuri, dintre care aproximativ 3 tone de plastic, în cadrul acțiunii de igienizare „Împreună curățăm Oltul”, organizate în parteneriat de Asociația MaiMultVerde și Fundația Comunitară Covasna, sâmbătă, 11 septembrie. Ecologizarea s-a desfășurat pe tronsonul Bălan (la izvor) – Ilieni (jud. Brașov). La acțiune au participat 18 localități din județele Harghita și Covasna. Evenimentul a fost susținut de Administrația Bazinală de Apă Olt.
Acțiunea de ecologizare este o componentă a proiectului „Oltul cu apele curate”, desfășurat de Fundația Comunitară Covasna în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde, parte din programul multianual „Cu Apele Curate”, susținut de Lidl România, ce urmărește reducerea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi.
Acțiunea de ecologizare este o componentă a proiectului „Oltul cu apele curate”, desfășurat de Fundația Comunitară Covasna în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde. În cadrul acestui proiect a fost montată o barieră plutitoare în dreptul localității Sf. Gheorghe, la 100 de metri de punctul de vărsare al râului Debren în Olt, cu scopul de a opri și colecta deșeurile aduse de apă. În etapa următoare, cu sprijinul autorităților și poliției locale, vom amplasa panouri informative și camere video pe malurile Oltului, astfel încât persoanele care abandonează deșeuri în aceste zone vor fi identificate și amendate.
Proiectul„Oltul cu apele curate” este parte din programul multianual „Cu Apele Curate”, susținut de Lidl România, ce urmărește reducerea poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților săi.
„Asociația MaiMultVerde este o organizație care și-a asumat obiectivul de a forma și crește comunități active care produc schimbări durabile în România, prin urmare este o mare bucurie pentru noi de fiecare dată să organizăm evenimente cu voluntari. Interacțiunea cu oameni care ne împărtășesc valorile și se implică alături de noi este componenta cea mai importantă a tuturor programelor noastre. Schimbările durabile au loc întotdeauna de jos în sus, de aceea programul Cu Apele Curate se axează pe dezvoltarea și responsabilizarea cetățenilor, pe participarea lor la viața comunității. Le mulțumim tuturor voluntarilor și partenerilor noștri alături de care am curățat o porțiune însemnată din râul Olt. Datorită lor, Oltul are azi apele considerabil mai curate. Iar prin cea următoarea etapă a proiectului – montarea camerelor video - ne vom asigura că le păstrăm curate.”