Un mall din București va fi acoperit cu panouri solare, pentru a trece pe energie verde! Investiție de un milion de euro

Un mall din București va fi acoperit cu panouri solare, pentru a trece pe energie verde! Investiție de un milion de euro

Colosseum Mall, în parteneriat cu Renovatio, companie care deține în cadrul grupului o firmă specializată în soluții EPC pentru proiecte fotovoltaice, va instala un sistem fotovoltaic de 1MWp, contribuind astfel la reducerea cu 360 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon, cantitate care ar putea fi absorbită de o pădure cu peste 4.000 de copaci. 

Panourile fotovoltaice vor fi amplasate atât pe acoperișul centrului comercial, cât și în parcare, pe structuri de tip carport. Suprafața acoperită de panouri fotovoltaice va fi de aproximativ 9000 mp, iar capacitatea instalată va putea produce aproximativ 1315 MWh/an.

Investiția în acest proiect va depăși 1 milion de euro și va fi asigurată de Renovatio, în baza unui parteneriat strategic de lungă durată cu Colosseum Mall

„Reducerea emisiilor de Co2 trebuie să fie astăzi o preocupare majoră a tuturor operatorilor economici și nu numai, mai ales în marile orașe. Parteneriatul nostru cu Renovatio reprezintă un pas foarte important, întrucât putem astfel să contribuim la protecția mediului înconjurător în mod responsabil, prin reducerea substanțială a consumului de energie electrică”, a declarat Mihai Dinu, General Manager Colosseum Mall.

ADVERTISING

Sistemul va fi construit, instalat și întreținut de Renovatio 

Renovatio a venit cu un model de business nou pentru piața din România și face investiții în sisteme fotovoltaice pe acoperișul clienților, pe care le construiește, operează și întreține, aceștia beneficiind de energia verde produsă de sistemul fotovoltaic, în cadrul unui parteneriat pe termen lung, avantajos ambelor părți. Ne bucurăm să sprijinim mediul de afaceri, punând sustenabilitatea în prim plan, și să lucrăm alături de companii care demonstrează grijă pentru mediul înconjurător, alegând soluțiile Renovatio.

În România, acoperișul clădirilor este neexploatat, iar noi ne dorim să ajutăm companiile să eficientizeze consumul de energie electrică, prin aportul energiei verzi din sisteme fotovoltaice, în consumul propriu. Acum orice companie are posibilitatea să își eficientizeze consumul de energie”, declară Horațiu RegnealăCEO Renovatio Solar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pentru sistemul fotovoltaic ce urmează să fie instalat la Colosseum, se vor folosi panouri și invertoare de ultimă generație.

Echipamentele și tehnologiile utilizate de Renovatio în cadrul proiectului au performanțe și fiabilitate ridicate, provenind de la furnizori importanți pe piața de sisteme fotovoltaice la nivel mondial.

Colosseum Mall

Situat în sectorul 1 al capitalei, în zona de Nord-Vest, pe șoseaua Chitilei nr. 284, Colosseum oferă un concept local unic de retail ce cuprinde magazine cu o mare diversitate de produse si servicii, magazine cu branduri de îmbrăcăminte și accesorii, precum și spații unice de petrecere a timpului liber.

Colosseum se bucură de o locație privilegiată, datorită proximității șoselei de centură București și a rutelor zilnice de comunicație dintre București și orașele Ploiești, Târgoviște și Pitești. Accesul dinspre centrul capitalei și dinspre zonele adiacente este asigurat de bulevarde cu multiple benzi de circulație, precum Ion Mihalache, Grivița, Bucureștii Noi și Șoseaua Chitilei.

ADVERTISING

Transportul în comun se realizează prin intermediul stațiilor de metrou Străulești și Laminorului, a liniilor RATB 112, 422, 470 și a tramvaiului 45.

Printre principalele branduri găzduite de Centrul Comercial Colosseum se află:  Carrefour, Altex, Jysk, LC Waikiki, Sport Vision, Pepco, Leroy Merlin, 5asec, Help Net, Nedelya, Orange, IQBox, Arsis Vodafone, Inmedio, Diris Optică Medicală, Pizza Bonita, Xpressions Beauty Salon, Esența Plant, Animax, precum și numeroase alte magazine importante de bunuri și servicii. 

Renovatio

Începând cu anul 2005, Renovatio a construit proiecte în domeniul energiei din surse regenerabile însumând peste 2300 MWp în centrale eoliene și peste 350 MWp în proiecte fotovoltaice în țări precum România, Columbia, Moldova, Polonia, Italia, Grecia, Bulgaria și Portugalia.

Renovatio este furnizor de energie acreditat în România cu peste 6000 de puncte de consum în portofoliu, livrănd în total peste 1500 GWh pe an.

Renovatio are în portofoliu proiecte implementate în parcuri fotovoltaice și eoliene, precum și proiecte fotovoltaice industriale.

Din pasiune pentru energia din surse regenerabile și tehnologii inovatoare, Renovatio continuă proiectele și pe zona mobilității electrice, dezvoltând cea mai vastă rețea de stații de încărcare a mașinilor electrice din România, cu peste 300 puncte de încărcare.

Furnizor de soluții EPC, Renovatio Solar a construit zeci de MWp și proiecte fotovoltaice în ultimii 11 ani, fiind și prima companie din România care a deținut o fabrică de panouri fotovoltaice de proveniență germanaă, complet automatizată, și a construit primul proiect fotovoltaic de dimensiuni mari (1MWp la Singureni, în anul 2010).

Prin soluțiile oferite, partenerii Renovatio Solar beneficiază de potențialul maxim al suprafeței de care dispun, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și pentru a-și crește eficientă energetică. 

Misiunea Renovatio este aceea de a reduce emisiiile de carbon și poluarea și de a conserva biodiversitatea, prin eficientizarea utilizării resurselor cu ajutorul soluțiilor inovatoare și integrate puse la dispoziția consumatorilor.