Transport cu 22 de tone de deșeuri neconforme, oprit la graniță și returnat în Bulgaria

Transport cu 22 de tone de deșeuri neconforme, oprit la graniță și returnat în Bulgaria

Un transport cu 22 de tone de deşeuri care urma să intre în România, din Bulgaria, pentru a fi valorificat de un operator economic a fost oprit la Călăraşi după un control al comisarilor Gărzii de Mediu,după ce au găsit în camion lichide sau chiar pământ, deși în acte scria că ar fi vorba despre deşeuri din plastic de tip PET.

Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au precizat, joi, într-o postare pe Facebook, că deşeurile verificate la punctul de Trecere a Frontierei Chiciu au fost întoarse în Bulgaria.

ADVERTISING

"La verificarea camionului de 22 de tone, plin cu baloţi, am găsit recipiente care conţineau un lichid de origine necunoscută, dar şi alte tipuri de deşeuri şi chiar pământ, printre PET-uri, de aceea s-a decis interzicerea intrarea transportului în ţară.

Deşeurile proveneau din Bulgaria şi erau trimise unui operator economic din România, în vederea valorificării”, a declarat Marian Borondel, comisar şef al Gărzii de Mediu Călăraşi.

Imaginile sunt elocvente:

22 de tone de deșeuri care urmau să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Chiciu au făcut cale întoarsă...

Publicată de Garda Naţională de Mediu pe Joi, 24 martie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇