Razie de amploare în Sinteşti, unde noaptea se ard ilegal deșeuri (Foto)

Razie de amploare în Sinteşti, unde noaptea se ard ilegal deșeuri (Foto)

Autorităţile au făcut, miercuri, o razie de amploare în Sinteşti (Ilfov), zonă cunoscută pentru arderile ilegale de deșeuri care poluează constant Bucureștiul.

S-au constatat cinci infracţiuni şi s-au dat zeci de amenzi, printre obiectivele urmărite fiind protecţia mediului, sustragerea de energie și combaterea evaziunii fiscale.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au aplicat cinci sancţiuni principale, în cuantum total de 140.000 de lei şi o sancţiune complementară de suspendare a activităţii, a declarat comisarul sef adjunct al GNM, Alexandru Cacoveanu. 

ADVERTISING

Mai exact, a fost aplicată o amendă de 60.000 de lei firmei SC ECO SILVER SRL, din comuna Vidra. De asemenea, s-a dispus sistarea activităţii.  

S-au mai dat 4 sancţiuni pentru abateri la regimul deşeurilor, aplicate la 4 persoane fizice, în cuantum de 20.000 de lei fiecare.  

sintesti-anvelope
Foto: Facebook / Garda de Mediu

În plus, s-au constatat 5 infracţiuni (furt energie).  

sintesti-curent
Foto: Facebook / Garda de Mediu

Sute de persoane au fost legitimate. S-au mai aplicat 68 contravenţii în valoare de 156.750 de lei și au fost reţinute 7 certificate de înmatriculare şi un permis de conducere.  

Comisariatul Județean Ilfov al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) a descins, din nou, azi, în satul Sintești, din comuna...

Publicată de Garda Naţională de Mediu pe Miercuri, 23 februarie 2022

La descinderile organizate de Comisariatul Judeţean Ilfov al Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au participat comisari de mediu, 72 de poliţişti de la diferite structuri (ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, acţiuni speciale), ”inclusiv 4 unităţi canine, 15 jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov şi 24 de lucrători Enel Muntenia Sud”, a transmis, miercuri, Garda de Mediu.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇