Regele Charles pregătește un plan îndrăzneț, la 3 luni după anunțul că are cancer

Regele Charles pregătește un plan îndrăzneț, la 3 luni după anunțul că are cancer

Regele Charles al III-lea se pregăteşte să-şi reia activităţile publice după ce a urmat tratamentul pentru cancer și plănuiește instalarea a 2.000 de panouri solare la reședința de la Sandringham Estate, o acțiune considerată unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte de mediu ale regelui .

Suveranul britanic intenționează să trasforme reședința privată de la Sandringham Estate într-o proprietate sustenabilă prin montarea a aproximativ 2.000 de panouri fotovoltaice.

Odată aprobat, acest plan va produce suficientă energie pentru a acoperi necesarul actual și viitor de energie electrică al proprietății care se întinde pe opt hectare, conform cererii depuse la începutul lunii aprilie, relatează CNN.

ADVERTISING

Charles, un „monarh iluminat"

Proiectul, confirmat pentru postul TV american de un reprezentant al reședinței, va furniza energie regenerabilă pentru alimentarea locuinței și a centrului de vizitatori, iar surplusul va fi transferat în sistemul energetic național.

Panourile solare vor fi amplasate pe un teren izolat de lângă Sandringham House, folosit în prezent ca padoc pentru cai. Astfel, dezvoltarea „nu ar duce la pierderea vreunui teren agricol productiv", a precizat agentul de planificare care a depus cererea.

Locul e înconjurat de copaci maturi și se află lângă grădinile proprietății. Dacă proiectul va fi aprobat, va fi necesară înlăturarea gardului viu pe o lungime de șase metri pentru crearea accesului, însă solicitantul a precizat că nu va exista niciun efect negativ asupra mediului.

Noul plan al regelui survine după instalarea în 2022 a unui număr redus de panouri solare pe acoperișul Sandringham House. Cealaltă reședință privată a suveranului, Highgrove House din Gloucestershire, are, de asemenea, panouri solare, montate în grădini.

ADVERTISING

Instalarea panourilor la Sandringham este unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte de mediu ale regelui până în prezent, în ciuda îndoielilor exprimate cu privire la modul în care ascensiunea sa pe tron ​​ar afecta timpul pe care îl poate dedica problemelor climatice.

Începând din anul 1862, Casa Sandringham a fost reședința privată a patru generații de monarhi britanici. Aici se strânge, conform tradiției, familia regală pentru a sărbători Crăciunul.

Introducing our new Sparkling Garden Tours 🥂Take a one and a half hour walk around the garden at Sandringham with a...

Publicată de Sandringham1870 pe Joi, 25 aprilie 2024

Și tot aici s-a mutat regele Charles în februarie, după ce a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer și a început tratamentul.

ADVERTISING

Panourile solare ridică o problemă neașteptată

Instalarea panourilor solare pe una dintre proprietățile preferate ale familiei regale poate fi interpretată ca un semnal puternic al dorinței lui Charles de a-și transforma ideile în fapte.

Cu toate acestea, există îngrijorări cu privire la planuri. Ca răspuns la cererea de planificare depusă, Steve Gower, un ofițer de poliție de la Norfolk Constabulary, a avertizat că ar putea fi necesare măsuri de securitate suplimentare pentru a proteja panourile de hoții care acționează în zonă.

"Rata furturilor din astfel de facilități a crescut în ultimii ani. Combinația dintre creșterea valorii fierului vechi și locurile îndepărtate unde se află astfel de locații în zonele rurale înseamnă că securitatea trebuie luată în considerare în mod corespunzător", a spus el.

Planurile Regelui vor fi supuse unui proces de consultare care va dura până vineri, după care vor fi evaluate și de autoritatea locală de planificare. O decizie finală ar putea fi luată la începutul lunii iunie.

Ferma solară va avea o durată de exploatare de 40 de ani înainte ca terenul să fie transformat din nou în padocuri, se arată în solicitarea depusă.

Palatul Buckingham a anunțat vineri că regele Charles (75 de ani) se pregăteşte să-şi reia activităţile publice de marţea viitoare. Medicii săi consideră „foarte încurajatoare” evoluţia stării sale de sănătate de la anunţarea diagnosticului de cancer.

Medicul oncolog Karol Sikora a declarat pentru Sky News că revenirea regelui la activitățile publice „este o veste foarte bună. „Recomandarea ca el să-și reia măcar parțial sarcinile este excelentă. Înseamnă că boala este sub control", a spus el.

„Tipul de cancer și tratamentul pe care l-a primit nu au fost dezvăluite. Nu asta contează. Se întoarce la muncă, ceea ce înseamnă că lucrurile merg în direcția corectă. Cred că rezultatul va fi grozav", a adăugat expertul.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇