Programul Casa Verde 2023 - ce este și cu cine trebuie să colaborezi

Programul Casa Verde 2023 - ce este și cu cine trebuie să colaborezi
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Orientarea către exploatarea surselor de energie regenerabilă este tot mai pregnantă la nivel mondial. În prezent, în țările membre ale Uniunii Europene sunt implementate o mulțime de programe prin care atât persoanele fizice, cât și companiile să fie încurajate să renunțe la folosirea surselor convenționale de energie. Acestea sunt sprijinite cu ajutorul unor beneficii importante să facă trecerea la metode mai sănătoase pentru mediul înconjurător, dar și mai eficiente din punct de vedere economic.

ADVERTISING

Un exemplu de astfel de program este cel disponibil în România, respectiv programul Casa Verde. Acesta este destinat persoanelor fizice și juridice și are ca obiect acordarea de finanțare celor care doresc să cumpere și să monteze sisteme fotovoltaice pentru a produce energie electrică. Firește, scopul programului este creșterea gradului de eficiență energetică și reducerea emisiilor de gaze nocive. 

Programul Casa Verde - cum funcționează?

Persoanele fizice și cele juridice care se înscriu în program pot să beneficieze o finanțare de cel mult 20.000 de lei, pentru achiziționarea și instalarea de panouri fotovoltaice. Acestea trebuie să genereze o putere minimă de 3 kW, suficientă pentru producerea curentului electric necesar consumului propriu. De asemenea, poate fi produs și surplus de energie, acesta fiind livrat în rețeaua de energie electrică națională. 

ADVERTISING

Pentru a avea acces la finanțarea în valoare maximă de 20.000 de lei, beneficiarul trebuie să contribuie, la rândul său, cu 2.000 de lei. Având în vedere ajutorul foarte important pus la dispoziție, nu este de mirare că interesul pentru programul Casa Verde 2023 este într-o continuă creștere. Se apropie o nouă etapă a programului, iar cei care doresc să beneficieze trebuie să știe cum arată procesul de înscriere. Acesta cuprinde următoarele etape:

  1. Potențialii beneficiari depun un dosar la AFM (Administrația Fondului pentru Mediu), prin care își exprimă dorința de a accesa fondurile europene aferente programului Casa Verde 2023. 
  1. Odată ce este aprobat dosarul, beneficiarii trebuie să identifice în baza de date disponibilă pe site-ul AFM o firmă care să se ocupe de cumpărarea și de montarea panourilor. 
ADVERTISING

Cum alegi firma care să se ocupe de panourile tale?

În baza de date disponibilă pe site-ul AFM există foarte multe entități care pot să aleagă, să cumpere și să instaleze panourile fotovoltaice. În calitate de beneficiar, este necesar să alegi una dintre aceste firme pentru a te ajuta cu proiectul tău. O recomandare este să mergi pe mâna celor de la StratoSpark, firma care poate fi găsită, în prezent, pe site-ul AFM. 

Cu o vastă experiență pe piața din România, StratoSpark este un instalator agreat de către AFM și un partener ideal pentru proiectul tău înscris în programul Casa Verde 2023 - firma este una de încredere, care oferă servicii versatile și care poate să sprijine atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice interesate să facă tranziția către utilizarea de energie regenerabilă. 

În concluzie, programul Casa Verde 2023 este unul care oferă oportunități excelente de finanțare pe bază de fonduri europene și pe care ai toate motivele să-l accesezi și tu. Alege un partener de încredere, precum StratoSpark, firmă care oferă servicii complete de proiectare, instalare, mentenanță și garanție a panourilor fotovoltaice pe care le montează!