Primul feribot electric lansat în Singapore: Câtă motorină economisește (Video)

Primul feribot electric lansat în Singapore: Câtă motorină economisește (Video)
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

Gigantul petrolier Shell a introdus primul feribot electric din Singapore și va colabora cu autoritatea portuară locală pentru reducerea emisiilor poluante ale navelor.

Shell a lansat primul feribot electric care va transporta angajații companiei la rafinăria din Pulau Bukom. Ambarcațiunea marchează debutul unei serii de feriboturi electrice, cu o capacitate de 200 de locuri pentru navetiști, relatează Reuters.

Primul feribot electric, Penguin Refresh, va intra în serviciu în luna mai, iar alte două vor fi introduse în august, înlocuind parțial flota cu propulsie diesel. Compania nu a făcut public costul acestor ambarcațiuni.

ADVERTISING

Introducerea celor trei feriboturi electrice va ajuta Shell să economisească 1.952 de tone de motorină pe an și să reducă cu 6.258 de tone pe an emisiile de dioxid de carbon. Energia pentru încărcarea bateriilor ambarcațiunilor va fi, însă, produsă în continuare cu ajutorul unui combustibil fosil - gazele naturale.

Shell își propune să testeze anul acesta și un vas propulsat cu hidrogen.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Lansarea noilor feriboturi are ca scop respectarea regulei introduse de autoritatea portuară din Singapore care prevede că, începând din 2030, toate ambarcațiunile portuare noi trebuie să aibă propulsie electrică ori să funcționeze cu biocombustibili sau pe bază de combustibili net-zero (combustibili care sunt produși folosind dioxid de carbon ca materie primă - n.red.).

Shell Eastern Trading a convenit cu autoritatea maritimă portuară din Singapore să dezvolte în următorii cinci ani infrastructura de încărcare pentru ambarcațiuni electrice și să deschidă cercetarea pentru combustibili fără emisii sau cu emisii de carbon scăzute.

ADVERTISING

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇