Primăria unei comune de lângă Baia Mare cere în instanță mutarea depozitului de deșeuri

Primăria unei comune de lângă Baia Mare cere în instanță mutarea depozitului de deșeuri

Primăria comunei Groşi, situată în vecinătatea orașului Baia Mare, va solicita în instanţă Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş mutarea depozitului temporar de deşeuri din localitatea Satu Nou de Jos, a informat, luni, într-o postare publică primarul Florin Boltea.

Potrivit acestuia, solicitarea adresată CJ Maramureş a fost făcută în urma unui proiect de hotărâre al Consiliului Local Groşi.

ADVERTISING

"Având în vedere situaţia deosebit de gravă privind platforma temporară de deşeuri situată în Satu Nou de Jos, pe terenul comunei Groşi, în calitate de primar am iniţiat hotărârea de consiliu. (…) Contestarea în instanţă pentru motive de nelegalitate a Hotărârii nr. 30/06.08.2020 a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, deoarece a anulat decizia 673/05.08.2020 emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului privind suspendarea activităţii de depozitare, fără a cere măsuri clare de gestionare, soluţionare şi responsabilizare a factorilor implicaţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Demararea unui proces împotriva UAT Maramureş, unitate responsabilă pentru managementul deşeurilor şi obligarea UAT Maramureş prin Consiliul Judeţean Maramureş la mutarea depozitului temporar de deşeuri pe un alt amplasament în afara Comunei Groşi şi stabilirea unei amenzi civile pentru fiecare zi de întârziere" a spus, în postarea sa, Florin Boltea.

Consiliul Judeţean Maramureş a fost nevoit să continue depozitarea deşeurilor menajare pe vechea rampă de gunoi din Baia Mare, după ce terenul noului amplasament al depozitului de deşeuri din comuna Fărcaşa a început să fie afectat de alunecările de teren repetate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇