Primăria Timişoara cumpără un tomograf pentru copaci

Primăria Timişoara cumpără un tomograf pentru copaci

Primăria municipiului Timişoara anunţă achiziţionarea unui tomograf pentru copaci cu aproape 40.000 de euro.

Cu acest aparat, copacii sunt scanaţi, iar cei care sunt bolnavi, vor fi tăiaţi.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Dacă va fi nevoie, cei sănătoşi vor fi mutaţi din locul în care se află.

„Au fost demarate procedurile de achiziţie a unui set tomograf pentru evaluarea sănătăţii arborilor. În baza contractului care va fi încheiat se achiziţionează un set tomograf, 6 licenţe şi se vor instrui 6 persoane, care vor lucra cu aparatul respectiv.

Verificarea stării de sănătate a arborilor înainte de a se propune tăierea este o metodă modernă, prin care pot fi salvaţi de la tăiere copacii sănătoşi.

Creşterea calităţii factorilor de mediu în Timişoara, prin îmbunătăţirea măsurilor de gestionare a arborilor urbani, îmbunătăţirea măsurilor de gestionare a vegetaţiei arboricole urbane prin folosirea de echipamente şi software-uri specializate în diagnoza şi evaluarea riscurilor arborilor şi pregătirea personalului de specialitate din cadrul primăriei, este un obiectiv al actualei echipe de conducere a Primăriei Timişoara”, transmite Primăria Timişoara.  

Valoarea estimată a achiziţiei este de 155.000 de lei fără TVA, adică puţin sub 38.000 de euro.   

Durata contractului este de 4 luni, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 7 iulie 2021.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!