OMV Petrom a semnat contractul cu CE Oltenia pentru 4 parcuri solare de 450 MW

OMV Petrom a semnat contractul cu CE Oltenia pentru 4 parcuri solare de 450 MW
un proiect spotmedia.ro
realizat cu sprijinul
Konrad Adenauer Stiftung

OMV Petrom a anunţat, luni, semnarea contractelor de finanţare pentru dezvoltarea a patru parcuri fotovoltaice cu o capacitate cumulată de circa 450 MW, pe care le va dezvolta cu Complexul Energetic Oltenia.

”Contractele de finanţare au fost semnate de către Ministerul Energiei, ca autoritate contractantă, şi de către reprezentanţii celor patru entităţi juridice care sunt beneficiarii acestei finanţări şi, totodată, sunt responsabile pentru implementarea proiectelor. În cadrul acestor entităţi, OMV Petrom şi CE Oltenia sunt parteneri egali, fiecare deţinând o participaţie de 50%”, anunţă OMV Petrom.

ADVERTISING

În decembrie 2021, OMV Petrom a fost desemnată ca investitor, la finalul unei proceduri de selecţie organizate de CE Oltenia. Investiţiile totale necesare pentru dezvoltarea celor patru parcuri fotovoltaice se ridică la peste 400 milioane de euro, 70% fiind finanţate prin Fondul de Modernizare.

Cele 4 companii vor beneficia de subvenții totale de peste 280 milioane de euro.

„Prin semnarea contractelor de finanţare, am mai făcut un pas important, care va permite echipei de proiect să se concentreze asupra fazei de construcţie a celor patru parcuri fotovoltaice. Obiectivul OMV Petrom este ca, până în 2030, să devină un important producător de energie regenerabilă şi furnizor de electricitate verde pentru clienţii noştri, instalând capacităţi de producţie, inclusiv prin parteneriate”, spune Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze şi Energie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În perioada următoare va fi lansată documentaţia necesară licitaţiei pentru contractarea serviciilor de inginerie, construcţie şi punere în funcţiune a parcurilor fotovoltaice. Demararea lucrărilor va începe după ce va fi desemnat câştigătorul acestei licitaţii.

Conform estimărilor din prezent, parcurile fotovoltaice ar trebui să furnizeze energie electrică sistemului naţional în 2025.
 
OMV Petrom operează deja o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. OMV Petrom este o companie în care acţionarii români deţin peste 42% din acţiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,7%, iar 21,7% sunt deţinute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali şi alte entităţi româneşti).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇