Mare de alge pe plaja de la Mamaia - fenomenul nu a mai avut loc de 10 ani (Video)

Mare de alge pe plaja de la Mamaia - fenomenul nu a mai avut loc de 10 ani (Video)

Plaja de la Mamaia a fost invadată de o cantitate imensă de alge în cursul zilei de ieri. Adâncimea stratului de alge ajungea la jumătate de metru.

Bogdan Bola, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, susține într-o postare pe Facebook că fenomenul a avut loc din cauză că direcția vântului s-a schimbat și algele au fost aduse la mal.

„Oamenii care au îmbătrânit muncind la Apele Române îmi spun că un astfel de fenomen nu a mai avut loc de cel puțin 10 ani...”, a scris Bola.

Malul a fost curățat în cursul serii de echipele de muncitori de la ABADL, iar directorul susține că sunt puțini oameni și de aceea munca lor a fost îngreunată.

ADVERTISING

Bogdan Bola a scris că problema lipsei oamenilor și a utilajelor trebuie rezolvată urgent, pentru că altfel aceste probleme se vor repeta la nesfârșit.

„Să mai punem oamenii să muncească la furcă în mileniul III, fără să ne preocupăm să aibe (sic!) utilajele corespunzătoare, mi se pare o barbarie din partea noastră, ca și conducereABADL. În cel mult o săptămână vom face un plan de bătaie și vom cere utilajele cate ne lipsesc pe litoral de ani de zile...”, a mai scris Bola.

Citiți și: Inundație pe plaja din Cap Aurora. Cum se revarsă apele în Marea Neagră (Video)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇