Inundație pe plaja din Cap Aurora. Cum se revarsă apele în Marea Neagră (Video)

Inundație pe plaja din Cap Aurora. Cum se revarsă apele în Marea Neagră (Video)

Bogdan Bola, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), arată într-o postare pe Facebook cum Marea Neagră a fost poluată în cursul zilei de marți, 7 iulie, din cauză că rețelele de canalizare nu au făcut față cantității mari de apă de ploaie.

Directorul ABADL susține că nu este prima oară când se întâmplă acest lucru.

„O problemă specifică litoralului constănțean: în urma ploilor puternice de ieri, rețelele de canalizare nu fac față și refulează ape menajere amestecate cu ape pluviale.

ADVERTISING

Așa s-a întâmplat și ieri la Cap Aurora, în Mangalia  unde rețeaua de canalizare nu este dimensionată la parametri optimi, pentru a prelua și debitul de ploaie. Iar din păcate, nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în zonă...”, scrie Bola.

Directorul susține că inspectorii de la ABADL au făcut verificări la rețeaua de canalizare, pentru ca astfel de revărsări să nu mai aibă loc.

„Vreau să menționez că echipele noastre de la ABADL  au acționat încă de aseară pentru a aduce plaja la condiții normale de exploatare, pentru a nu exista inconveniente pentru operatorul de plajă. Însă cred că RAJA trebuie să găsească rapid o soluție ca acest lucru să nu se mai întâmple, deoarece nu ne dorim apele uzate să ajungă neepurate în Marea Neagră!”, a mai scris Bola.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citiți și: Apele au făcut prăpăd în țară: Copaci rupți, case inundate și o persoană luată de viitură la Bușteni


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇