Klaus Iohannis, la COP26: România are 40% energie regenerabilă şi va găzdui un centru inovator al Organizației Meteorologice Mondiale

Klaus Iohannis, la COP26: România are 40%  energie regenerabilă şi va găzdui un centru inovator al Organizației Meteorologice Mondiale

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, marţi, la Glasgow, în cadrul Summit-ului COP26. El a expus modul în care România va lupta împotriva schimbărilor climatice, în rând cu celelalte peste 100 de țări implicate.

Astfel, România se angajează să crească procentul energiei electrice produse din surse regenerabile, să planteze păduri noi și să înființeze un centru meteorologic menit să ajute sistemele agricole din întreaga Europă.

”Nu există o soluție magică împotriva schimbărilor climatice”, spune Klaus Iohannis.

ADVERTISING

”Un set de măsuri interconectate ne poate ajuta să ne atingem obiectivele. Pentru aceasta, vom valorifica însăși forța naturii. România are o pondere ridicată a energiei regenerabile în mixul energetic, 40% din energia electrică produsă în România provenind din surse regenerabile. Ne angajăm să creștem acest procent în viitor”, a declarat președintele României.

Iohannis a adus aminte și de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

”Vom lupta împotriva schimbărilor climatice cu soluții bazate pe natură, folosind 57.000 de hectare de păduri noi prevăzute în Planul nostru Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a capta carbonul și a combate deșertificarea”, a spus acesta.

ADVERTISING

Nu în ultimul rând, pentru că ”impactul schimbărilor climatice nu are granițe naționale”, România se angajează să susțină un proiect care să sprijine întreaga agricultură din Europa.

”Începând cu 2023, România va găzdui un centru inovator al Organizației Meteorologice Mondiale, care va ajuta sistemele agricole din Europa să răspundă mai bine la provocările climatice. Impactul schimbărilor climatice nu are granițe naționale”, a precizat Iohannis.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇