Iordache vrea să permită construcțiile fără autorizație. Petiție către Iohannis să nu promulge legea: Vor să ne lase fără patrimoniu!

Iordache vrea să permită construcțiile fără autorizație. Petiție către Iohannis să nu promulge legea: Vor să ne lase fără patrimoniu!

Comunitatea Declic îi cere președintelui Klaus Iohannis să nu promulge o lege inițiată de Florin Iordache (PSD), votată în Parlament, afirmând că dezincriminează lucrările nocive, fără autorizație de construire!

Legea a fost adoptată săptămâna trecută de Camera Deputaților, pentru a doua oară, după ce șeful statului a respins-o inițial.

”Controversatul proiect legislativ care vizează eliminarea răspunderii penale pentru diverse investiții de infrastructură realizate fără autorizație de construire a fost adoptat a doua oară de Camera Deputaților, după ce președintele României, Klaus Iohannis, l-a respins inițial în urma mobilizării organizațiilor profesionale și a societății civile.

ADVERTISING

22.861 de membri Declic au semnat petiția ”Vor să ne lase fără patrimoniu!” la momentul respectiv”, afirmă reprezentanții Declic.

CE declanşează proceduri de infringement pentru România privind exploatarea forestieră ilegală, calitatea aerului şi protejarea reţelelor Natura 2000

Biologul și activistul Călin Dejeu trage un semnal de alarmă și îi invită pe români să îi scrie președintelui Klaus Iohannis, să-i ceară să nu promulge legea și să sesizeze Curtea Constituțională.

Călin Dejeu afirmă că, în urma acestei legi, nu mai constituie infracțiune efectuarea fără autorizație a următoarelor lucrări:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
  • lucrări de construire, reconstruire, modificare, extindere, reparare, modernizare și reabilitare privind căile de comunicație de orice fel, drumurile forestiere, lucrările de artă, rețelele și dotările tehnico-edilitare, lucrările hidrotehnice, amenajările de albii, lucrările de îmbunătățiri funciare, lucrările de instalații de infrastructură, lucrările pentru noi capacități de producere, transport, distribuție a energiei electrice și/sau termice, precum și de reabilitare și retehnologizare a celor existente;
  • lucrări de foraje și excavări necesare pentru efectuarea studiilor geotehnice și a prospecțiunilor geologice, proiectarea și deschiderea exploatărilor de cariere și balastiere, a sondelor de gaze și petrol, precum și a altor exploatări de suprafață, subterane sau subacvatice;
  • organizarea de tabere de corturi, căsuțe sau de rulote.
ADVERTISING

Cum pot fi stopate tăierile ilegale de păduri. Soluția propusă de expertul silvic Radu Vlad, ignorată de autorități

Biologul amintește că România este în infringement pe domeniul păduri, iar un element indispensabil mafiei lemnului îl reprezintă drumurile forestiere.

”Orice drum forestier făcut de la zero reprezintă un dezastru ecologic. El presupune defrișarea fâșiei pe care este construit, el reprezintă o rană pentru natură, devastează ireversibil microrelieful, mutilează peisajul, distruge solul, provoacă eroziune, fragmentează habitatele.

Și, mai ales, cu ajutorul lui se măcelăresc pădurile pe zeci de kilometri pătrați. Pădurile virgine pe care le mai avem, cu care ar trebui să ne mândrim, dar pe care le exterminăm, au supraviețuit pentru simplu fapt că nu au fost accesibile, că nu au ajuns la ele drumurile forestiere”, spune Călin Dejeu, într-o scrisoare, și îi roagă pe români să o copieze și să o trimită, la rândul lor, președintelui.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇