Invazie de lăcuste în Sardinia

Invazie de lăcuste în Sardinia

Roiuri uriașe de lăcuste fac ravagii pe insula italiană Sardinia, sosind cu o lună mai devreme decât în anii precedenți.

Cea mai afectată zonă este provincia Nuoro, unde insectele au decimat culturile de pe 25.000 de hectare de teren, după ce în 2019 s-a înregistrat o invazie despre care se spune că a fost cea mai gravă din ultimele decenii.

Leonardo Salis, președintele Coldiretti dinprovincia Nuoro, asociația agricultorilor italieni, a declarat că atacul lăcustelor a distrus culturile unui întreg câmp, aruncând în aer luni întregi de muncă și investiții ale agricultorilor, notează The Guardian.

ADVERTISING

Lăcustele distrug, de asemenea, grădinile de legume.

Salis a declarat că, după trei ani de plângeri și de propuneri adresate autorităților pentru combaterea insectelor, „suntem șocați că încă mai vorbim despre invazia lăcustelor".

„Fermierii sunt dezamăgiți, iar anul acesta unii dintre ei și-au schimbat planul de cultură pentru a încerca să limiteze pagubele, deoarece știau că nu se va schimba nimic. Printre altele, ei nu au primit încă niciun euro pentru a compensa daunele suferite", a afirmat Salis.

ADVERTISING

Invazia vine la câteva zile după ce autoritățile regionale au aprobat despăgubiri de 2 milioane de euro (1,7 milioane de lire sterline) pentru fermierii ale căror culturi au fost afectate de insecte în 2021.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇