Fenomen misterios în Alpi: Gheața a devenit roz!

Fenomen misterios în Alpi: Gheața a devenit roz!
Foto: Captură video YouTube/stylish Maker 100%

Oamenii de știință italieni au observat că gheața din Alpi a căpătat o nuanță roz.

Fenomenul este în prezent investigat, dar de vină pare să fie un tip de algă care s-a înmulțit extrem de mult, pe fondul schimbării climei.

Cum a ajuns alga în acest loc încă nu se știe, dar potrivit cercetătorului Biagio Di Mauro este clar că este același tip de algă, din specia Ancylonema nordenskioeldii, care a colorat recent zăpada și gheața din Groenlanda, un fenomen care a intrigat recent comunitatea științifică.

ADVERTISING

”Aceste alge nu sunt periculoase, reprezintă un fenomen natural care apare în perioadele de primăvară și vară în latitudinile medii, dar și la poli”, explică Biagio Di Mauro, membru al Consiliului Național de Cercetare al Italiei, conform Science Alert.

Totuși, ele pot avea un impact puternic în zonă. În mod normal, gheața reflectă 80% din razele de lumină care ajung la ea. Pe măsură ce gheața își schimbă culoarea, din cauza înmulțirii algei, absoarbe mai multă lumină, accelerându-se procesul de topire.

ADVERTISING

Iar pe măsură ce gheața se topește mai rapid, furnizând algelor apa vitală pentru dezvoltare, acestea se înmulțesc și mai mult, formându-se un cerc vicios, cu efect asupra integrității ghețarilor din zonă.

Citește și Regiunea de pe glob care se încălzește de trei ori mai rapid decât oricare alta


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇