Eveniment inedit în Capitală, anti-poluare: Plămânii înnegriți din Piața Victoriei vor fi făcuți pachet și trimiși Guvernului (Foto&Video)

Eveniment inedit în Capitală, anti-poluare: Plămânii înnegriți din Piața Victoriei vor fi făcuți pachet și trimiși Guvernului (Foto&Video)

Comunitatea Declic a organizat, marți, un eveniment inedit în Capitală, în care a prezentat ”nivelul real al poluării din Bucureşti”.

Manifestanții au instalat în Piața Victoriei din Capitală, acum o lună, un panou uriaș cu plămâni care, între timp, s-au încărcat cu particule toxice.

Mai exact, instalația este unică în România, fiind vorba despre plămâni supradimensionați care simulează respirația umană și, întocmai precum plămânii naturali, se înnegresc în timp din cauza poluării. 

Acum, membrii Declic îi vor demonta și îi vor trimite pachet membrilor Executivului.

ADVERTISING

”Suntem în Piața Victoriei, la momentul adevărului: vedem împreună nivelul poluării din București: plămânii montați în fața Guvernului s-au încărcat de particule toxice, în mai puțin de o lună de la instalarea lor.

Azi îi demontăm și îi trimitem pachet membrilor Guvernului să vadă cu ochii lor efectele inacțiunii lor în lupta împotriva poluării. Acțiunea este parte a campaniei Aer pentru viață”, precizează Declic pe pagina de Facebook.

De altfel, ei au și lansat o petiție în acest sens, numită Aer pentru viață!. O puteți semna AICI.

ADVERTISING

Membrii Declic poartă măști de gaze și au desfășurat un banner mare pe care scrie ”Cerem modernizarea urgentă a rețelei naționale de monitorizare a calității aerului”.

Contribuie și tu la mutarea plămânilor și în alte orașe: https://www.facebook.com/donate/487314479290771/Suntem în Piața Victoriei, la momentul adevărului: vedem împreună nivelul poluării din București: plămânii montați în fața Guvernului s-au încărcat de particule toxice, în mai puțin de o lună de la instalarea lor. Azi îi demontăm și îi trimitem pachet membrilor Guvernului să vadă cu ochii lor efectele inacțiunii lor în lupta împotriva poluării. Acțiunea este parte a campaniei Aer pentru viață. Dacă nu ai semnat petiția, o poți face aici: https://go.declic.ro/live-aer Urmărește-ne live sau intră pe telegram, pentru a vedea în timp real cum se desfășoară evenimentul: https://t.me/facemdeclic

Publicată de Declic pe Marţi, 27 aprilie 2021

Pe plămânii din instalație se poate citi ”uite ce respiri”. Instalația arată indicele de calitate a aerului, care a trecut de 90, în condițiile în care limita maximă permisă este 50.

”Poluarea te ucide. Încet. Uite ce respiri. Implică-te. Cere și tu aer pentru viață”, mai scrie pe panoul pe care au fost montați cei doi plămâni.

ADVERTISING

Acum câteva săptămâni, când a fost montat panoul, plămânii erau albi. Astăzi, după cum se poate observa în imagini, aceștia sunt gri, fiind evident afectați de poluarea aerului din Capitală.

Iată cum arătau plămânii în luna martie, când au fost instalați:

plamani
Foto: Declic

Iată ce mai poți citi azi pe SpotMedia.ro:

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇