Avem primul echipament de colectare a ambalajelor instalat pe plajă (Foto)

Avem primul echipament de colectare a ambalajelor instalat pe plajă (Foto)

La Mamaia a fost inaugurat miercuri primul echipament de colectare a ambalajelor instalat pe plajă.

Acesta face parte dintr-un proiect care își propune conștientizarea populației privind colectarea separată a deșeurilor și susținerea micilor comercianți pentru implementarea Sistemului de Garanție Returnare.

reciclare-amnasaje-plaja
Foto: Facebook/Ministerul Mediului

„Vor fi instalate 9 astfel de echipamente pe plajă, unul chiar în Rezervația Delta Dunării. Căutăm soluții de finanțare pentru micii comercianți, deoarece există dificultăți de adaptare, mai ales în zona rurală”, a declarat ministrul Mediului Mircea Fechet, prezent la evenimentul din Mamaia Nord.

deseuri-reciclare-plaja
Foto: Facebook/Ministerul Mediului

În minivacanța de Rusalii s-a stabilit un nou record: peste 14 milioane de ambalaje colectate într-o singură zi.

ADVERTISING

„Ne așteptăm ca, în următoarele săptămâni, să depășim bariera de 1 miliard de ambalaje colectate în sistemul garanție returnare, care sigur ar fi ajuns în natură. Industria reciclării din România funcționează la capacitate maximă cu materie primă din România, iar faptul că avem săptămânal capacități noi care se deschid înseamnă investiții și locuri de muncă verzi. Vom inaugura pe 15 iulie un nou centru de sortare și numărare la Bacău, apoi la Craiova și Constanța, unde avem deja unul temporar”, a adăugat ministrul.

reciclare-sticle-plaja
Foto: Facebook/Ministerul Mediului

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇