Aproape un sfert din pădurea amazoniană din Brazilia e exploatată ilegal

Aproape un sfert din pădurea amazoniană din Brazilia e exploatată ilegal

Un procent de 23% din pădurea tropicală amazoniană din Brazilia care este pe teren public şi care nu este destinat vreunei utilizări anume se află în mod ilegal sub control privat, conform unui studiu prezentat miercuri, relatează DPA.

Procentul corespunde cu 116.000 de kilometri pătraţi care au fost ocupaţi ilegal între 1997 şi 2018, conform studiului realizat de IPAM, institut de cercetare despre Amazon, şi Universitatea Federală Para.

Studiul, care a fost citat de portalul de ştiri G1, susţine că cei care ocupă acest teren practică exploatarea forestieră şi curăţarea prin incendiere pentru a face loc pentru păşune şi vite.

„E ca şi cum ar fi un tărâm al nimănui. Aceste zone trebuie să rămână publice şi să rămână pădure”, a spus Paulo Moutinho, unul dintre autorii studiului, citat de G1.

Regiunea Amazonului din Brazilia are 498.000 de kilometri pătraţi de pădure care nu sunt destinaţi unei utilizări anume.

Preşedintele Jair Bolsonaro a propus o lege care ar facilita legalizarea terenurilor guvernamentale ocupate ilegal.

Şeful statului a fost acuzat că nu protejează pădurile tropicale din Amazon, care joacă un rol cheie în lupta împotriva schimbărilor climatice.


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!