Amenzi de 150.000 și 50.000 de lei date de Garda de Mediu Prahova unor operatori din domeniul petrolier

Amenzi de 150.000 și 50.000 de lei date de Garda de Mediu Prahova unor operatori din domeniul petrolier

Un operator în domeniu petrolier din Prahova a fost amendat cu 150.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu, după poluarea unui râu. De asemenea, s-a aplicat o amendă de 50.000 de lei deţinătorului unei conducte de ţiţei care s-a spart, fiind afectat un teren.

Garda de Mediu nu dă numele celor doi operatori, însă jurnaliștii de la Observatorul Prahovean, care au semnalat cele două situașii, spun că este vorba despre Petrom și respectiv Conpet.

Garda de Mediu Prahova este… timidă. Confirmă amendarea a două societăți comerciale, dar ”omite” să spună care. Detalii în știre.

Publicată de Observatorul Prahovean pe Joi, 17 februarie 2022

”Garda de Mediu Prahova a sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 150.000 lei un operator în domeniu petrolier. Sancţiunea a fost aplicată ca urmare a unei avarii la conducta de transport ţiţei din Comuna Cărbuneşti, cu afectarea râului Lopatna, avarie care a fost constatată în data de 28.01.2022. În urma verificărilor făcute a rezultat că au fost încălcate prevederile OUG 195/2005 privind protecţia mediului, ceea ce a impus sancţionarea operatorului”, a transmis, joi, Garda de Mediu Prahova.  

ADVERTISING

Sursa citată a precizat, de asemenea, că s-a aplicat o amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei deţinătorului conductei din care s-a produs scurgerea de produse petroliere care a afectat o suprafaţă însemnată de teren în localitatea Blejoi, eveniment care a avut loc tot în data de 28.01.2022.  

”Pe lângă sancţiunile aplicate GNM CJ Prahova a dispus măsuri imediate de remediere precum şi curăţarea suprafeţelor de teren afectate şi aducerea la starea iniţială”, a transmis Garda de Mediu.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Sursa citată a precizat că, în 28 ianuarie, a primit o reclamaţie care viza o posibilă poluare cu produs petrolier a râului Lopatna.  

”În urma verificării la faţa locului, comisarii de mediu au identificat o avarie la conducta de transport ţiţei din comuna Cărbuneşti ce apartine unui operator în domeniul petrolier care desfăşoară activitate în zona respectivă. A fost afectată o suprafaţa însemnată de sol în terasa malului stâng al râului Lopatna. Pe cursul de apa în zona identificată s-a constatat prezenţa de irizaţii de produs petrolier şi miros caracteristic acestora”, a transmis instituţia.  

ADVERTISING

Tot în aceeaşi zi, Garda de Mediu Prahova a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 cu privire la o avarie cu scurgere de produs petrolier direct pe sol în localitatea Blejoi.  

Poluare cu petrol la Cărbunești

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇