Viena are un expert dedicat pentru digitalizare. Cât de departe suntem în România?

Știați că Viena are un CIO – Chief Information Officer, adică un expert dedicat în digitalizarea serviciilor administrației locale? Oare cât de departe sunt orașele din România de standardele UE?

A group of people sitting together  Description automatically generated with medium confidence

“Transformarea digitală nu mai e o opțiune, ci alegerea dintre a fi sau a nu mai fi relevant în 2022” e o afirmație validă nu doar în business, ci și la nivelul orașelor și comunităților locale din România.

Întrebarea la care au căutat răspuns experții invitați în episodul 2 al seriei IQ Digital – realizată de UPGRADE 100 în parteneriat cu George – o inovație BCR – este dacă sunt administrațiile locale pregătite pentru transformarea digitală a unui ecosistem învechit?

ADVERTISING

E o temă importantă pentru că impactul în economie este imens: o companie digitalizată nu va fi niciodată pe deplin funcțională la capacitate maximă dacă infrastructura locală și integrările cu serviciile administrative sunt deficitare și oferă mai multă fricțiune decât ajutor.

Moderat de expertul în e-guvernare Radu Puchiu – co-fondator al H.appyCities – cel de-al doilea episod IQ DIGITAL, apărut azi, este despre ingredientele deloc secrete care compun un oraș digitalizat corect – dar și despre oportunitățile de business generate în acest proces. 

ADVERTISING

Invitați în principalele segmente ale noului episod sunt:

  • Klemens Himpele – Chief Information Officer, Viena
  • Mihai Jurca – City Manager, Oradea
  • Patricia Bertea – Managing Partner, Brandweb
  • Alexandra Petcu – Head of Project Access Bureau, Universitatea de Vest
  • Ionuț Țața – CEO, Iceberg

În deschidere, Radu Puchiu a făcut o scurtă călătorie prin orașele viitorului. Primii invitați au fost Klemens Himpele și Mihai Jurca, într-un duplex focusat pe schimbul de experiență. 

ADVERTISING

Colaborarea dintre mediul academic, antreprenori și administrațiile publice locale pentru clădirea unor comunități digital-friendly e doar o aspirație în multe orașe din România. Cu toate acestea, există și exemple fericite, surprinzătoare.

Sunt câteva dintre punctele atinse într-o dezbatere la care au participat (foto jos, de la stânga la dreaptaPatricia BerteaAlexandra Petcu și Ionuț Țața

A group of people sitting in chairs  Description automatically generated
  • Mai multe despre proiectul IQ Digital - în cadrul căruia zeci de experți își vor expune viziunea și vor oferi consultanță gratuită pentru digitalizarea companiilor mici și mijlocii - găsiți în acest dialog dintre George Buhnici - Cavaleria.ro și Dragoș Stanca – Upgrade 100.