Netflix anunţă că lansează 70 de filme în 2021

Netflix anunţă că lansează 70 de filme în 2021

Platforma Netflix, marea câştigătoare a anului cinematografic 2020 marcat de pandemie, a anunţat lista cu lansările sale programate pentru 2021.

Aceasta conţine nu mai puţin de 70 de lungmetraje şi numeroase vedete, relatează AFP.

Anunţul este neobişnuit pentru serviciul american specializat în difuzarea de producţii video la cerere care, de obicei, prezintă doar câte un film odată, şi dovedeşte forţa de atac a Netflix. Platforma depăşeşte în prezent, de departe, din punct de vedere al volumului, toate studiourile de la Hollywood.

Prezentarea vine la scurt timp după ce studioul Warner Bros. a anunţat, spre surprinderea tuturor, că va lansa simultan în cinematografe şi pe platforma sa HBO Max toate filmele sale programate pentru 2021, adică 17 titluri.

De la dramă la comedie, producţii SF, de groază şi chiar western, serviciul video online a ţinut să înglobeze toate genurile majore ale cinematografiei moderne, cu unele titluri ce par a fi create special pentru premiile importante ale industriei.

Platforma nu a comunicat datele de lansare decât în cazul a zece filme, toate programate între începutul lunii ianuarie şi jumătatea lunii martie.

2021 = un film nou în FIECARE SĂPTĂMÂNĂ pe Netflix. Aici și un mic preview cu 27 dintre cele mai mari, mai iubite, mai amuzante și la corason filme și staruri care o să apară pe Netflix anul ăsta.

Posted by Netflix on Tuesday, January 12, 2021

Top 10 filme pe Netflix. Care sunt cele mai urmărite producții

Ce vedete promite Netflix

Împreună cu lista de filme, Netflix a prezentat şi un scurt videoclip care pune accent pe vedete, unde capete de afiş sunt Gal Gadot ("Wonder Woman 1984"), Dwayne "The Rock" Johnson ("Fast & Furious" sau "Jumanji") şi Ryan Reynolds ("Deadpool").

Pe lângă aceste trei vedete, platforma oferă anul acesta producţii cu Regina King, Adrien Brody, Meryl Streep, Sandra Bullock, Octavia Spencer, Jeremy Irons, dar şi cu Leonardo DiCaprio sau Jennifer Lawrence, cu toţii premiaţi cu Oscar.

În ceea ce-i priveşte pe regizori, se remarcă Jane Campion, cu "The Power of the Dog", de asemenea, premiată cu Oscar, precum şi Halle Berry şi dramaturgul şi actorul Lin-Manuel Miranda (musicalul "Hamilton"), ultimii doi făcând trecerea, pentru prima dată, în spatele camerei.

Printre cele mai aşteptate lungmetraje se numără filmul "Don't Look Up" al lui Adam McKay ("The Big Short" şi "Vice"), cu Leonardo DiCaprio, precum şi "The Harder They Fall", western coprodus de rapperul Jay-Z, cu o distribuţie integral afro-americană.

Netflix pare, de asemenea, să mizeze pe "Red Notice", cu Dwayne Johnson, Gal Gadot şi Ryan Reynolds, un film de acţiune al cărui buget ar fi de 160 de milioane de dolari, potrivit mai multor media americane.

La solicitarea AFP, Netflix nu a precizat dacă unele dintre aceste filme, şi care dintre ele, ar beneficia de o lansare în sălile de cinematograf.

Citește și:

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇