Fox News a anulat emisiunea prezentatorului-vedetă susţinător înfocat al lui Trump

Fox News a anulat emisiunea prezentatorului-vedetă susţinător înfocat al lui Trump
Foto: Facebook Lou Dobbs

Grupul Fox News a anulat emisiunea prezentatorului Lou Dobbs (foto), de la postul de televiziune Fox Business, care era unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai fostului preşedinte american Donald Trump, scrie AFP.

Decizia vine a doua zi după acuzaţia de defăimare la adresa postului Fox News şi a lui Lou Dobbs de societatea informatică Smartmatic, care solicită 2,7 miliarde de dolari pentru că a relaţionat teorii ale conspiraţiei implicându-i în mod greşit. 

"Fox News Media studiază periodic modificările reţelei şi planifică să lanseze noi formate adaptate acestei perioade post-electorală, în special pe Fox Business", a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al Fox News.

ADVERTISING

Anularea "face parte din aceste schimbări", a adăugat ea. "O nouă emisiune" pe acest canal (intervalul orar 17.00-18.00) "va fi anunţată în curând". 

Emisiunea lui Lou Dobbs avea cea mai bună audienţă pe post, cu puţin peste 300.000 de telespectatori în medie pe seară.                

În vârstă de 75 de ani, Lou Dobbs are aproape patru decenii de activitate continuă la posturi de informare, dintre care 10 ani la emisiunea sa "Lou Dobbs Tonight".      

ADVERTISING

După alegerile prezidenţiale, prezentatorul a reluat neîncetat acuzaţiile de fraudă masivă provenite din tabăra lui Trump, evocând "corupţie" şi "nereguli". 

Dobbs a invitat-o pe cea care a făcut parte o perioadă din echipa juridică a lui Donald Trump, avocata Sidney Powell, care şi-a prezentat, pe post, teoria, niciodată demonstrată, a unui complot internaţional prin care preşedintele Trump să nu poată fi reales. 

"Lou Dobbs este formidabil", a reacţionat Donald Trump într-un mesaj reluat de mai mulţi apropiaţi ai săi pe reţelele de socializare precum şi de mass-media americane. "Nimeni nu iubeşte America la fel de mult ca Lou". 

ADVERTISING

Fostul preşedinte a indicat că se va interesa îndeaproape de următoarea destinaţie a prezentatorului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇