CNA a amendat Antena 1 cu o sumă record. Una dintre emisiunile sancționate e cea după care o femeie a fost ucisă

CNA a amendat Antena 1 cu o sumă record. Una dintre emisiunile sancționate e cea după care o femeie a fost ucisă

Antena 1 a primit o amendă record de la CNA, de 30.000 de euro, în urma unor ediţii controversate ale emisiunii Acces Direct.

Una dintre ele este cea la care participase femeia din Argeș care a fost omorâtă împreună cu copilul ei de fostul concubin.

În cea de-a doua emisiune, o femeie era încurajată să-şi lase partenerul violent să-şi vadă copiii. L-a lăsat, iar femeia a fost bătută de faţă cu copiii.

„Noi nu putem vorbi despre o relaţie de cauzalitate între ceea ce se s-a întâmplat în emisiuni, putem vorbi de complicitate şi instigare la crimă. E ca şi cum noi asistăm la spânzurătoare.

ADVERTISING

Ce se întâmplă în emisiune este valorificarea unor stereotipuri care duc la moarte. Tot formatul emisiunii este să exploateze tot ce este din senzaţional.

Ameninţarea cu moartea e faptă penală, se petrece în studio. Modelul acestei emisiuni poate fi urmat de mai mulţi oameni din ţară”, a declarat Mircea Toma, membru CNA, potrivit Pagina de Media.

Şi preşedintele CNA, Cristina Pocora, a criticat ce s-a întâmplat în emisiuni.

„Nu trataţi deloc serios şi responsabil acest fenomen al violenţei domestice. Invitaţii iau totul în râs, ba mai mult era sfătuit domnul agresor cum să facă, cum să procedeze, deşi s-au prezentat fotografii cu femeia agresată, cu vânătăi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cumva, ea a fost privită cu scepticism. Toată construcţia emisiunii nu a făcut decât să facă să dea vina pe victimă. Au fost 17 reclamaţii pentru această ediţie. La celălalt caz au fost 112 reclamaţii!

Totul e o glumă. Sunt personaje, e iubire. Şi ajungem în situaţia în care o femeie şi copilul ei ajung victime şi apoi asistăm la un monolog în care toată lumea e vinovată, doar că noi la televizor întărim un stereotip că violenţa e din dragoste”, a spus Pocora.

Crima din Argeș

În luna mai, o femeie din comuna argeşeană Mihăeşti şi fiul ei, în vârstă de 15 ani, au fost omorâţi de un bărbat care ar fi fost concubinul acesteia şi care, ulterior, a încercat să se sinucidă.

ADVERTISING

La doar trei zile de la crimă, a ieșit la iveală că femeia care a fost omorâtă împreună cu copilul ei de fostul concubin participase la o emisiune de televiziune ca să își spună păsurile din viața intimă, iar cei doi concubini fuseseră descusuți de moderator și de invitații lui, scandalul fiind alimentat mediatic.

În cadrul emisiunii, bărbatul ar fi recunoscut că i-a amenințat cu moartea pe femeie și pe copilul ei, iar reacția unuia dintre invitați a fost "Asta e încă o dovadă că o iubește. Au fost niște vorbe, doar nu a sărit cu coasa".


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇