Antena 3 a fost amendată de CNA, după emisiuni cu Dana Budeanu, Oana Lovin și Codruța Cervea: Astea sunt execuții!

Antena 3 a fost amendată de CNA, după emisiuni cu Dana Budeanu, Oana Lovin și Codruța Cervea: Astea sunt execuții!

Postul de televiziune Antena 3 a fost sancționat de Consiliul Naţional al Audiovizualului  pentru mai multe nereguli din câteva emisiuni electorale.

Într-o emisiune a  fost difuzat un clip în care Dana Budeanu folosea un limbaj licențios.  În altul era atacată Clotilde Armand, candidata USR PLUS la Primăria Sectorului 1, informează Pagina de Media.

În altă emisiune Codruta Cervea i-a făcut campanie actualului primar al Capitalei, Gabriela Firea, iar Oana Lovin, o tânără care face videochat  și a devenit cunoscută în urma protestelor antimască din Piața Victoriei, i-a adus diverse acuzații lui Nicușor Dan.

ADVERTISING

Astfel, pentru aceste nereguli au fost propuse două amenzi.  Una de 15.000 de lei din partea Dorinei Rusu și una de 7.500 de lei din partea lui Radu Herjeu.  Membrii CNA au votat-o pe cea propusă de Herjeu.

Postul de televiziune a primit și o somație publică, pentru că în unele emisiuni electorale nu s-a marcat corespunzător.

Dorina Rusu:  Astea nu sunt emisiuni, sunt execuții!

Dorina Rusu a reacționat foarte dur față de tot ceea ce s-a întâmplat în aceste emisiuni.

Niște acuzații de bandă. E clar de la cap la coadă că este o facătură. Vreau să spun că am citit informații despre toate lucrurile, pentru că eram curioasă și din ce am văzut, nimic nu e adevărat. Nimic nu este prezentat așa cum este în realitate și este prezentat ca bomba zilei.

ADVERTISING

Astea nu sunt emisiuni, astea sunt execuții!

Codruța Cerva vorbește despre Firea, fără ca emisiunea să fie marcată și se face campanie. Pe tot parcursul acestui fragment pe care l-am vizionat, atitudinea moderatorului nu este echilibrată. Articolul 66 se aplică din plin aici.

Pe de altă parte, cred că și în cazul lui Clotide Armand, este greu să te duci într-o emisiune în momentul în care acolo se urmărește executarea ta.

Codruța Cerva, Mugur Ciuvică, toți oamenii din studio au vorbit într-un singur sens. Toți au făcut acuzații, au fost convinși că tot ce se vorbește acolo este adevărat, deci acea emisiunea, ca și cele care au urmat cu Nicușor Dan a fost o execuție. Cred că n-ar trebui să fie așa", a spus ea în timpul ședinței.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇