Un hotel zburător colosal care poate sta ani la rând în aer – o idee poate nu chiar imposibilă (Video)

Un hotel zburător colosal care poate sta ani la rând în aer – o idee poate nu chiar imposibilă (Video)

Inginerul Hashem Al-Ghaili din Yemen face senzaţie în mediul online cu Sky Cruise, conceptul său pentru un hotel zburător care poate sta în aer ani la rând. Deşi tehnologia nu este suficient de avansată în prezent pentru o astfel de realizare, Al-Ghaili crede că este doar o “chestiune de timp” până când ingineria aviatică va ajunge la înălţimea viziunii sale.

Va fi, desigur, nevoie să fie construită şi o pistă pe măsură.

Până atunci, este un exerciţiu de imaginaţie menit să împingă limitele posibilului, să genereze discuţii care să inspire noi inovaţii, care să înlocuiască experienţa “obositoare” şi “învechită” a zborurilor de astăzi, spune el pentru CNN.

ADVERTISING

 "Mi-am imaginat o lume în care zborul dintr-un loc în altul a devenit o experienţă veselă, mai degrabă decât o luptă pentru spaţiu pentru picioare”, explică Al-Ghaili, precizând că s-a inspirat din filmul japonez de animaţie "Castle in the Sky", unul dintre preferatele sale, în care oamenii trăiesc în nişte nave zburătoare uriaşe.

Sky Cruise poate găzdui în jur de 5.000 de oameni, care au la dispoziţie şi cinematografe, piscine, spa-uri şi mall. Hotelul-avion ar funcţiona cu energie pe bază de fuziune nucleară, tehnologie care încă nu există, aminteşte CNN, astfel încât să rămână deasupra norilor mai mulţi ani. În viziunea lui Al-Ghaili, proviziile şi oaspeţii ajung la hotel cu ajutorul unor avioane comerciale electrice şi avioane private.

ADVERTISING

Pe lângă o nouă infrastructura, în cazul construirii unui asemenea colos se va impune şi modificarea protocoalelor din industria zborurilor, pentru a fi evitată intersectarea cu alte vehicule.

Rămâne de văzut ce vor spune legile gravitaţiei despre această propunere.

Totuşi, insistă Al-Ghaili, clipul în care este prezentat conceptul, care a strâns milioane de vizualizări, este mai mult decât simplu divertisment, este despre a inspira schimbarea şi a ne ajuta să progresăm.

Nuclear-Powered Sky Hotel

C.S.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇