Un bărbat a găsit o monedă de jumătate de milion de dolari și nu trebuie să dea nimic statului

Un bărbat a găsit o monedă de jumătate de milion de dolari și nu trebuie să dea nimic statului

Un bărbat a descoperit, cu ajutorul unui detector de metale, ceea ce se crede a fi una dintre primele monede de aur din Anglia. Valoarea acesteia ar fi de jumătate de milion de dolari, iar găsitorul poate păstra întreaga sumă.

Moneda din 1257 a fost dezgropată de pe un teren agricol din Devon, în sud-vestul regatului. Îl înfățișează pe fostul rege Henric al III-lea așezat pe un tron bogat ornamentat, ținând în mână un glob și un sceptru.

Doar opt astfel de monede au fost găsite până în prezent, de aici și valoarea lor, relatează CNN. O parte dintre acestea sunt deja expuse în muzee.

ADVERTISING

Găsitorul a vrut să rămână anonim și recunoaște că nu a știut că moneda era de o așa mare valoare. A aflat că este o adevărată comoară abia după ce a postat pe Facebook o fotografie cu ea, iar un specialist de la o casă de licitații i-a spus peste ce dăduse.

Conform legilor din regat, bărbatul care a găsit moneda poate să o păstreze și să o vândă, pentru că aceasta nu face parte dintr-o descoperire mai vastă.

Licitația va avea loc duminică și se așteaptă ca bărbatul să obțină circa 400.000 de lire sterline, adică aproximativ 546.000 de dolari, după cum estimează casa de licitații Spink & Son din Londra.

ADVERTISING

Regele Henric al III-lea a condus Anglia din 1216 și până la moartea sa, în 1272. În 1257, el a folosit comorile pe care le acumulase pentru a bate monedele de aur. Acestea au fost și primele din acest material prețios, până atunci monedele fiind în general din argint.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇