Studiu inedit: Ce fel de parteneri preferă oile

Studiu inedit: Ce fel de parteneri preferă oile

Oamenii de știință s-au întrebat ce fel de parteneri și-ar alege oile, dacă ele singure ar decide și nu crescătorul, care adesea apelează la inseminarea artificială sau le alege masculul pentru continuarea unor gene bune, ”de viță nobilă”.

În cadrul unor experimente, a devenit limpede pentru cercetătorii mexicani că femelele nu-l aleg pe masculul alfa, ba într-un sfert din cazuri fac tot posibilul (și reușesc) să nu se împerecheze cu acesta, în ciuda voinței lui.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Dacă l-ar alege, genele transmise ar mări șansele urmașilor de a se descurca în afara turmei, notează IFL Science. E vorba despre gene care desemnează de cele mai multe ori și indivizi agresivi.

Citește și Așa arată cea mai scumpă oaie din lume! Pentru ea s-au plătit 367.500 de lire sterline! (Video)

Cu toate acestea, în toate cazurile, oile lăsate să aleagă s-au îndreptat către masculii aflați mai jos în ierarhie, masculi pașnici.

Oamenii de știință cred că e vorba despre ceva înnăscut sau învățat, care asigură sănătatea turmei și armonia în cadrul acesteia.

Așa, diversitatea genetică e mai mare, la fel și sănătatea urmașilor și, până la urmă, sănătatea întregii turme și a speciei, spun oamenii de știință de la Universidad Autónoma del Estrado de Morelos.

Vezi și Afaceri în agricultură: Doi tineri din Sibiu produc îngrăşământ eco din lână de oaie