Racheta care urmează să lovească Luna nu este a lui Elon Musk

Racheta care urmează să lovească Luna nu este a lui Elon Musk

Astronomii spun că secțiunea de rachetă care urmează să lovească Luna în martie nu ar fi de la SpaceX, compania lui Elon Musk, așa cum au crezut prima dată.

În schimb, ei cred acum că, de fapt, secțiunea provine de la o rachetă chinezească lansată în cadrul unei misiuni pe Lună în anul 2014, informează BBC.

Impactul coliziunii cu Luna va fi minor, spun oamenii de știință.

Bucățile din rachete rămase în spațiu și care nu revin în atmosfera Pământului după finalizarea misiunilor sunt cunoscute sub denumirea de gunoaie spațiale.

ADVERTISING

Inițial, expertul Bill Gray a identificat obiectul ca fiind o parte din racheta Falcon 9, lansată în februarie 2015 de compania miliardarului Elon Musk, SpaceX.

Acum, însă, Gray spune că a făcut o eroare și crede că este vorba despre o rachetă lansată în octombrie 2014, ca parte a misiunii Chang'e 5-T1 a Chinei, care a trimis o mică navă spațială pe Lună.

Profesorul Jonathan McDowell de la Centrul de Astrofizică Harvard-Smithsonian din SUA a declarat pentru BBC News că este de acord cu reevaluarea lui Gray.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a explicat că există multă incertitudine în identificarea resturilor spațiale aflate la mare depărtare de Pământ și că se întâmplă și astfel de greșeli.

Există resurse limitate pentru urmărirea resturilor spațiale, a spus el: „Ne bazăm pe o mână mică de voluntari care fac asta”.

Obiectele din apropierea Pământului sunt urmărite de o echipă de la Forța Spațială a armatei americane, dar deșeurile aflate la mare depărtare sunt lăsate neobservate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇