Protest al mireselor furioase, la Roma (Foto)

Mai multe femei îmbrăcate în rochii de mireasă au protestat, la Roma, față de măsurile luate de autorități din cauza coronavirusului.

Ele sunt nemulțumite de faptul că din cauza regulilor le-au fost amânate nunțile. Iar acum, după ce s-au reluat ceremoniile religioase, ele vor nuntă fără ca invitații să respecte regulile de distanțare socială.

Conform Daily Mail, la manifestația inedită au participat 15 viitoare mirese. Ele au purtat rochii albe la care și-au asortat măști sanitare albe sau negre.

Protestul s-a desfășurat în fața Fontana di Trevi.

ADVERTISING

De asemenea, s-au organizat manifestații și în fața clădirilor parlamentare sau altor întreprinderi din industrie afectate de măsurile restrictive.

Femeile aveau pancarte la ele cu mesaje precum „nunți fără restricții”, „ne-ați distrus căsătoriile” și „ușile bisericii sunt închise pentru nunți”.

Toate activitățile neesențiale - inclusiv nunțile - au fost interzise în Italia timp de aproximativ două luni, deoarece țara a încercat să încetinească răspândirea coronavirusului.

Totuși, oficialii de la Primăria Romei au făcut o excepție pentru cei care făceau doar cununia civilă. Însă mirii nu puteau invita decât 2 persoane.

ADVERTISING

Între timp, ceremoniile religioase au fost reluate, dar cu respectarea măsurilor de distanțare socială. Credincioșii trebuie să poarte obligatoriu măști și mănuși de protecție.

Bisericile trebuie să aibă geluri dezinfectante la fiecare intrare, iar la sfârșitul slujbelor, interiorul lăcașului de cult trebuie dezinfectat.

A.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇