Prima ieşire în spaţiu a doi astronauţi de pe staţia spaţială chineză Tiangong (Video)

Prima ieşire în spaţiu a doi astronauţi de pe staţia spaţială chineză Tiangong (Video)

Doi astronauţi chinezi au efectuat duminică prima lor ieşire în spaţiu pentru a instala echipamente şi a realiza teste în exteriorul noii staţii spaţiale chineze Tiangong.

Televiziunea de stat chineză a transmis imagini cu astronauţii Liu Boming, 54 de ani, şi Tang Hongbo, 45 de ani, părăsind staţia în costume spaţiale pentru o misiune de câteva ore.

Inginerii chinezi au dezvoltat pentru această misiune un nou costum spaţial care cântăreşte aproximativ 100 de kilograme, care se presupune a fi mai confortabil de purtat, precum şi pentru a face posibilă desfăşurarea unor misiuni mai îndelungate în spaţiu, notează dpa.

ADVERTISING

Evenimentul marchează a doua ieşire în spaţiu pentru astronauţii chinezi, după cea a lui Zhai Zhigang care a ieşit în exteriorul navei spaţială Shenzhou 7 în 2008. În schimb, misiunea acestuia din urmă a durat doar aproximativ 20 de minute.

Trei astronauţi chinezi au decolat pe 17 iunie din Deşertul Gobi (nord-vestul Chinei) şi vehiculul lor spaţial s-a conectat la modulul Tiahne, singurul dintre cele trei ale staţiei spaţiale deja pe orbită, pentru o misiune de trei luni.

Astronauţii sunt responsabili pentru construirea staţiei şi, duminică dimineaţă, doi dintre ei au ieşit împreună în spaţiu pentru a lucra acolo, a anunţat Agenţia Spaţială Chineză pentru zboruri cu echipaj. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și Prima misiune spre Marte exclusiv chinezească se pregătește de start: Când începe numărătoarea inversă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇